Wat is de beste boxspring? De best geteste boxsprings van 2024.

Wat is de beste boxspring? De best geteste boxsprings van 2024.

Wat is de beste boxspring? Op deze vraag geven wij in deze blog antwoord. Een goede nachtrust is van essentieel belang voor een gezonde en energieke dag. Een boxspring kan hieraan bijdragen door het bieden van optimaal comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Maar met zoveel verschillende boxsprings op de markt, kan het lastig zijn om te bepalen welke de beste is. In deze blog zullen we daarom ingaan op wat een goede boxspring is en wat de best geteste boxsprings van 2024 zijn. Daarnaast geven wij aan op welke punten wij de boxsprings getest hebben en vertellen we wat de best geteste boxsprings is volgens de Consumentenbond. Lees snel verder om te ontdekken welke boxspring het beste is en wat volgens ons de best geteste boxspring van 2024 is!

Inhoudsopgave

 

 

 

Wat is een goede boxspring?

Een goede boxspring is een bed dat bestaat uit een verende box met daar bovenop een verend matras en een luxe topmatras. Het belangrijkste kenmerk van een goede boxspring is dat deze zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Hierbij is het belangrijk dat de vering van de boxspring en het matras zich aanpassen aan de contouren van het lichaam en op de juiste plaatsen ondersteuning bieden, zoals bij de heupen en schouders. Een 7-zone pocketvering matras is dan het meest geschikt. Naast de ondersteuning is ook het comfort van de boxspring van belang. Een goede boxspring biedt een prettige slaaphouding en voelt comfortabel aan. Dit is onder andere afhankelijk van het type matras en de hardheid ervan. Daarnaast kan een topmatras zorgen voor extra comfort en een betere ventilatie van het bed. Verder is duurzaamheid een belangrijk aspect van een goede boxspring. Een duurzame boxspring gaat lang mee en behoudt zijn kwaliteit en comfort gedurende langere tijd. Tot slot is de uitstraling van de boxspring belangrijk. Een goede boxspring moet niet alleen comfortabel zijn, maar er ook aantrekkelijk uitzien en passen bij de stijl van de slaapkamer.

De beste boxspring consumentenbond

De beste boxspring volgens de consumenten bond is de boxspring ‘Auping Original’. Deze boxspring heeft een box en matras dat bestaat uit pocketveren. Het matras heeft een hardheid medium. De topper is vervaardigd uit latex. Deze boxspring kun je bij Auping bestellen vanaf €4100,-. In ons assortiment vind je vergelijkbare boxsprings met pocketveren in de box en het matras (hardheid medium). Daarnaast kun je in de configurator dan zelf kiezen voor een latex topper. Enkele voorbeelden van boxsprings met pocketvering box, matras en latex topper zijn: de boxspring Original en boxspring Ambience. De boxspring Original is in de afmeting 180x200 met pocketvering box, 7-zone pocketvering matras en latex topper verkrijgbaar vanaf €1199,-. Als je een vergelijkbare boxspring qua specificaties wil maar dan met luxer hoofdbord, dan is de boxspring Ambience de betere optie. Deze boxspring is verkrijgbaar vanaf €1799,-.

Hoe hebben wij de boxsprings getest?

Onderstaand worden de punten waarop onze boxsprings getest zijn kort toegelicht. Deze punten zijn: levensduur, ventilatie, vochtregulatie, drukverdeling, ondersteuning en prijs.

Levensduur

Het eerste punt waarop wij de boxsprings getest hebben is levensduur. Een boxspring met pocketvering box, pocketvering matras en koudschuim of Xdura topper gaat het langst mee. Duidelijke uitleg van de levensduur per type boxspring vind je in onze blog ‘hoe lang gaat een boxspring mee? Levensduur per type boxspring’.

Ventilatie & vochtregulatie

Naast de levensduur is een goede ventilatie en vochtregulatie erg van belang. Over het algemeen ventileren bonell- en pocketvering boxsprings het beste. Ook de topper speelt hierin een belangrijke rol. Gel en Xdura toppers bieden de beste ventilatie en vochtregulatie.

Drukverdeling

Komt het aan op drukverdeling, dan bieden 7-zone pocketvering matrassen een goede uitkomst. Deze 7-zones zijn: 2x hoofd en nek-zone, 2x schouder-zone, 2x taille-zone en 1x heup-zone. Elke zone heeft dan een andere hardheid waardoor je lichaam de perfecte ondersteuning krijgt. Wil je de beste drukverdeling? Leg hier dan een traagschuim of gel topper op.

Ondersteuning

Over het algemeen bieden luxe pocketvering matrassen de beste ondersteuning. Een luxe pocketvering matras bevat 360 pocketveren per m2 of meer.

Comfort

Naast levensduur, ventilatie, vochtregulatie, drukverdeling en ondersteuning speelt het comfort ook een belangrijke rol. Een comfortabele boxspring bestaat uit een pocketvering box, 7-zone pocketvering matras en een luxe topper zoals koudschuim, traagschuim, latex gel of XDura. Een andere optie die veel comfort biedt.

Prijs

Niemand wil natuurlijk teveel betalen. Daarom hebben we ook prijs meegenomen in het lijstje voor de best geteste boxsprings. De prijs van de boxspring moet namelijk wel in verhouding staan met de kwaliteit die geleverd wordt.

De best geteste boxsprings per categorie

Benieuwd wat de best geteste boxsprings zijn? We hebben de best geteste boxsprings opgedeeld in: de overal best geteste boxspring, de beste goedkope boxspring en de beste elektrische boxspring.

De overal best geteste boxspring

De overal best geteste boxspring scoort op al bovenstaande punten het hoogst. De overal best geteste boxspring is de boxspring Ambience. De boxspring Ambience heeft een fantastisch design door het luxe hoofdbord i.c.m. de 3-delige look (box, matras en topper). Stel de rest van het design volledig naar eigen wens samen. Zo kan je kiezen uit diverse stoffen, poten en nog veel meer! Wil je deze boxspring liever met voetbord? Kies dan voor onze boxspring Ambience met voetbord. Maar de boxspring Ambience is niet alleen heel mooi, het beschikt ook nog over een fantastisch ligcomfort! De boxspring wordt standaard geleverd met een bonellvering box, maar optioneel kun je ook kiezen voor pocketvering. Het matras is een 7-zone pocketvering matras. Ieder gedeelte van je lichaam wordt hierdoor perfect ondersteund. Bij het matras kun je kiezen uit een medium of een harde variant. Bovenop het matras ligt een comfortabele topper gemaakt van comfort foam. Upgrade deze met een luxe koudschuim, traagschuim of gel topper voor optimaal comfort. De beste allround boxspring is al verkrijgbaar vanaf €899,-.

De best geteste goedkope boxspring

Bij de beste geteste goedkope boxspring hebben we vooral gelet op de prijs en de kwaliteit die je er voor terugkrijgt. De boxspring Original kwam als beste uit de test voor goedkope boxspring. Deze boxspring is met pocketvering box, 7-zone pocketvering matras (met 360 veren per m2) en koudschuim topper (6 cm) al verkrijgbaar vanaf €588,-. De boxspring heeft dus een fantastisch ligcomfort, het design is echter wel wat simpeler.

De best geteste elektrische boxspring

De best geteste elektrische boxspring is de boxspring Early Electric. De elektrische boxspring Early Electric maakt je het leven een stuk makkelijker. Beide bedbodems zijn apart van elkaar te verstellen, waardoor je geniet van veel luxe en ontzettend veel gemak. Wil je ’s avonds in bed nog even lekker een ontspannend boek lezen of televisie kijken? Of heb je last van rugklachten? Dan is een elektrische boxspring absoluut geen overbodige luxe! Je hoeft je niet aan te passen, want het boxspring bed past zich aan naar jouw slaapwensen. Bovendien geeft een elektrisch verstelbare boxspring ook nog eens een luxe uitstraling aan je slaapkamer. Wat betreft het design van deze luxe boxspring zijn de mogelijkheden eindeloos! Je hebt de keuze uit talloze verschillende kleur- stofcombinaties en diverse pootmogelijkheden, waardoor je het boxspring bed volledig naar eigen smaak kunt ontwerpen. Oók het ligcomfort kun je helemaal naar wens samenstellen door te kiezen voor een voor een bonellvering of pocketvering box. Voor het optimale comfort selecteer je dan natuurlijk de pocketvering box. Het boxspring bed is standaard voorzien van een hoogwaardig 7-zone pocketvering matras, waarbij je kunt kiezen uit verschillende hardheden zodat je geniet van een goede ondersteuning en optimaal ligcomfort. Laat al je dromen uitkomen en complementeer het slaapsysteem door te kiezen voor een topmatras dat perfect aansluit op de specifieke wensen en behoeften van je lichaam. Deze best geteste elektrische boxspring is al verkrijgbaar vanaf €2199,-.

De best geteste boxspring met opbergruimte

De Boxspring met Opbergruimte Lissabon heeft een hoogwaardig design en creëert ruimte en rust in je slaapkamer. Onder het slaapgedeelte bevindt zich veel slim weggewerkte opbergruimte waar je al je beddengoed in kwijt kunt, waardoor je slaapkamer heerlijk opgeruimd blijft. Zodoende geniet je van lekker veel ruimte en een ideale nachtrust, want zeg nou zelf: een opgeruimde kamer slaapt het fijnst! Bovendien geniet je dankzij het bonellvering matras en de koudschuim topper van een comfortbel ligcomfort en optimale ondersteuning. Personaliseer de boxspring door te kiezen uit één van de verschillende kleuren, zodat de boxspring gegarandeerd mooi past in het interieur van je slaapkamer. De boxspring is overigens standaard voorzien van lage mat zwarte kunststof poten. De best geteste boxspring met opbergruimte is al verkrijgbaar vanaf €499,-!

De best geteste boxspring kopen

We hopen dat deze blog je heeft geholpen bij het vinden van de beste boxspring. Onthoud dat naast de factoren die we hebben besproken, zoals ondersteuning, comfort, duurzaamheid en uitstraling, ook een persoonlijke factor een belangrijke rol speelt bij het kiezen van de beste boxspring. Daarom kun je de meeste van onze boxsprings in onze showroom testen of er 100 dagen op proefslapen! Wil je één van de best geteste boxsprings kopen? De meeste boxsprings worden al binnen 1-3 weken GRATIS thuisbezorgd! Komt de betaling momenteel niet zo goed uit? Al onze boxsprings kun je ook in termijnen kopen met Klarna of CreditClick. Veel succes bij het kopen van de best geteste boxspring!

 alt=