Je ultieme droombed samenstellen in 5 stappen!

Altijd al gedroomd van het perfecte bed? Tijd om deze droom te verwezenlijken! Die prachtige boxspring die je online of in je hotelkamer op vakantie hebt gezien, kan ook in jouw slaapkamer staan. Wil je elke dag genieten van de perfecte nachtrust en een bed dat perfect past in je interieur? Stel dan je eigen unieke droombed samen in 5 stappen en creëer dé ultieme slaapbelevenis.

Boxspring kopen? Stel je eigen droombed samen!

Je droombed stel je natuurlijk samen door te kiezen voor een boxspring. Een boxspring heeft een mooie meerdelige look en geeft een luxueuze uitstraling aan je slaapkamer, waardoor je je in een ware Van der Valk hotelkamer waant. Nog belangrijker is dat een boxspring dankzij de dubbele laag vering een zeer goed en comfortabel ligcomfort heeft. Niets slaapt fijner en beter dan een boxspring. Daarnaast heeft een boxspring vaak een instaphoogte die net iets hoger is dan een standaard bed, wat het in- en uitstappen heel gemakkelijk maakt. Ook voor het verschonen van je bed is dit ideaal, omdat je niet helemaal gebukt je bed hoeft op te maken. Wanneer je kiest voor een elektrisch verstelbare boxspring kun je je boxspring zelfs helemaal afstemmen op je favoriete lig- of zithouding. Ideaal wanneer je ’s avonds nog even lekker rechtop in bed TV wil kijken of een ontspannend boek wil lezen. Daarnaast is een boxspring ontzettend hygiënisch, omdat de vering een open celstructuur heeft en daarmee een uitstekende ventilatie. Het poetsen van een boxspring beperkt zich bovendien tot het reinigen van de buitenkant, omdat de bedbodem gestoffeerd en volledig afgesloten is. Een ander groot voordeel is dat een boxspring geschikt is voor alle type slapers, omdat je kunt kiezen uit verschillende bedbodems, matrassen en toppers en je de boxspring zo kunt aanpassen aan je lichaam, slaaphouding en persoonlijke wensen en voorkeuren. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een boxspring. Tijd om jouw droombed samen te stellen!

Stap 1: Kies de juiste afmeting voor je droombed

Voordat je op zoek gaat naar je droombed, is het natuurlijk wel zo handig om te weten wat voor jou de meest geschikte afmeting is. Het kan echter best lastig zijn om de juiste afmeting van je nieuwe boxspring te bepalen. Kijk allereerst naar welke afmeting er in jouw slaapkamer past door de lengte en breedte van je slaapkamer op te meten. Houd hierbij rekening met eventuele nachtkastjes die naast het bed komen te staan. Over het algemeen geldt: hoe ruimer de boxspring hoe fijner het ligcomfort. Houd bij het bepalen van de lengtemaat in ieder geval een lengte aan die minimaal 20 cm langer is dan je eigen lichaamslengte.

Stap 2: Kies het model van je droombed

Nu je de juiste afmeting hebt bepaald, is het tijd om het model van je droombed te kiezen. Heb je een voorkeur voor een boxspring met een mooi minimalistisch design? Dan zijn de Boxspring Original en Boxspring Pinched uitstekende opties. Wil je graag een natuurlijke look? Kies dan voor de Scandinavische charme van de Boxspring Nova. Is het hoofdbord voor jou een doorslaggevende factor in de keuze voor je nieuwe droombed? De Boxspring Line Vertical heeft een uniek hoofdbord met mooie verticale strepen. Ben je op zoek naar een echte hotelwaardige boxspring? De Boxspring Wave en Boxspring Square zijn chique boxsprings met een hoogwaardige afwerking die je het gevoel geven te slapen in een luxe hotelkamer. Geniet je graag van ultieme luxe en gemak? Dan zijn de Boxspring Electric en Boxspring Electric Elegant voor jou een droom die uitkomt!

Stap 3: Kies de stof van je droombed

Word de architect van je eigen boxspring en kies uit één van de vele stof- en lederlook kleuren om het design van je droombed helemaal compleet te maken. Kies voor het grof geweven Mito of Inari voor een prachtige linnenachtige uitstraling. Wil je je boxspring een mooie lederlook geven? De stof Crush is niet van echt leer te onderscheiden. Ga je voor een elegante uitstraling? Voorzie je droombed dan van de fluwelen stof Crush. Kies voor de meest luxe uitstraling voor het chique Quartz. Alle stoffen zijn bij Boxspring Xpert verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren.

Stap 4: Kies het matras voor je droombed

Nu het design helemaal compleet is, is het tijd om het perfecte ligcomfort samen te stellen. Er is niet één matras dat het beste is voor iedereen. Wat voor jou het beste matras is, hangt af van je persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren. Ook je slaaphouding is een factor waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het matras van je droombed. Slaap je op je rug? Kies dan voor een matras dat een goede ondersteuning biedt en waarin je niet teveel wegzakt, zoals pocketvering en koudschuim. Slaap je op je zij? Dan kun je het beste kiezen voor een matras dat een goede ondersteuning biedt en een drukverlagende werking heeft, zoals matrassen met een binnenkern van pocketvering of koudschuim en afdeklaag van traagschuim, latex of gel. Ben je een buikslaper? Kies dan voor een matras dat tegendruk geeft waardoor je buik in de juiste positie wordt gedrukt, zoals matrassen met een binnenkern van pocketvering en afdeklaag van gel. Bekijk onderstaand alle mogelijke matrassen en kies het matras dat het beste bij je past.

Bonellvering matras

Wil je een goed matras voor een gunstige prijs? Dan is een bonellvering matras meestal de uitkomst. Bonellvering heeft een goede ventilatie en aangenaam ligcomfort. Een nadeel van bonellvering is dat het geen goede drukverdeling heeft, waardoor er drukpunten en een soort van ‘trampoline effect’ kunnen ontstaan.

Pocketvering matras

Pocketvering matras

Een pocketvering matras heeft een goede ventilatie en vochtafvoer, waardoor je altijd geniet van een aangename temperatuur in bed. Ook heeft pocketvering een goede veerkracht, waardoor er nauwelijks kans is op kuilvorming en je profiteert van een lange levensduur. Een pocketvering matras biedt bovendien een goede ondersteuning en is dankzij de goede ventilatie heel hygiënisch waardoor je lekker schoon en fris slaapt.

Koudschuim matras

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is uiterst geschikt voor mensen die een hoog lichaamsgewicht hebben of intensief gebruik maken van het matras. Koudschuim heeft namelijk een ontzettend goede veerkracht, waardoor het een optimale ondersteuning biedt en lange levensduur heeft. Ook koudschuim heeft nauwelijks tot geen kans op kuilvorming. Wanneer je last hebt van rug- of gewrichtsklachten kun je beter geen koudschuim matras kiezen, omdat het geen goede drukverdeling heeft. Heb je last van dergelijke klachten en wil je graag een koudschuim matras? Kies dan voor een koudschuim matras met een afdeklaag van gel. Een gel koudschuim matras heeft namelijk dankzij de afdeklaag van gel wél een drukverlagende werking.

Traagschuim matras

Traagschuim matras

Een traagschuim matras biedt een goede ondersteuning en heeft een heerlijk zacht ligcomfort. Traagschuim vormt zich naar de contouren van je lichaam, waardoor het een uitstekende drukverdeling heeft en uiterst geschikt is voor mensen met gewrichts- of rugklachten. Traagschuim houdt bovendien warmte vast wat vaak als prettig wordt ervaren door mensen die het snel koud hebben in bed. Dit kan echter een nadeel zijn voor mensen die het juist snel warm hebben in bed en baat hebben bij een goede ventilatie.

Gel matras

Traagschuim matras

Een gel matras bestaat uit een combinatie van koudschuim en gel. De kern van koudschuim zorgt voor een optimale ondersteuning en de afdeklaag van gel voor een goede drukverdeling en uitstekende ventilatie. Een gel matras is evenals een traagschuim matras ideaal voor mensen die last hebben van gewrichts- of rugklachten, omdat het zich naar je lichaamsvormen vormt. In tegenstelling tot traagschuim heeft gel een heerlijk verkoelend effect wat prettig is voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Latex matras

Traagschuim matras

Een latex matras is zeer veerkrachtig en rekbaar en ligt lekker comfortabel. Latex heeft een lichte drukverlagende werking waardoor je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Bij zware belasting geeft het tegendruk en bij lichte belasting veert het mee. Een latex matras is bovendien antiallergisch en daarom perfect voor mensen die last hebben van een allergie.

Stap 5: Kies de topper voor je droombed

Zonder topmatras geen droombed! Een topper zorgt namelijk voor een mooi 3-delig aanzicht en extra comfort. Ook beschermt een topper je ‘gewone’ matras tegen viezigheid en vocht, waardoor de levensduur van je matras wordt verlengd. Baseer de keuze van je topper op het materiaal van je matras. Heb je een stevig matras zoals koudschuim en pocketvering? Kies dan voor een zachte topper zoals traagschuim en gel, omdat je anders al snel te stevig ligt. Heb je een zacht matras? Dan is het juist verstandig om voor een stevige topper te kiezen zoals koudschuim.

Droombedden

Boxspring Xpert heeft een veelzijdig assortiment vol met droombedden! We hebben boxsprings met de mooiste designs en een optimaal ligcomfort voor de ultieme slaapbelevenis. Alle boxsprings zijn volledig naar eigen wens samen te stellen, zodat jij je eigen unieke droombed kunt samenstellen. Zeker de Boxspring Square en Boxspring Wave zijn absolute droombedden en zeer populair onder onze klanten. Heb je echte hele speciale wensen voor je droombed? Bij ons kun je je boxspring volledig op maat laten maken! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice en we helpen je graag bij het samenstellen van jouw droombed!

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op