Advies over boxsprings

 1. Een Boxspring bij Allergieën: Ontdek de Ideale Keuze

  Een Boxspring bij Allergieën: Ontdek de Ideale Keuze
  Bijna 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van een allergie. Grote kans dat jij hier eentje van bent. Misschien twijfel je of een boxspring bij allergie wel een goede keuze is. De meeste boxsprings hebben namelijk een stoffering die stof en huisstofmijt aantrekt. Daar zit je met je allergische klachten niet op te wachten. Gelukkig is er goed nieuws: ook met een allergie is een boxspring een goede keuze.
  Lees meer »
 2. Een Boxspring voor Lange Mensen: Vind de Perfecte Lengte

  Een Boxspring voor Lange Mensen: Vind de Perfecte Lengte
  Volgens het CBS zijn Nederlanders de langste mensen ter wereld. Nederlandse mannen zijn gemiddeld 1,83 m lang. Vrouwen hebben een gemiddelde lengte van 1,69 m. Standaard bedden hebben een lengte van 200 cm. Dit kan al snel te klein zijn. Daarom is een boxspring voor lange mensen zo ideaal.
  Lees meer »
 3. Is een dure boxspring beter dan de goedkopere modellen?

  Is een dure boxspring beter dan de goedkopere modellen?
  Ze zeggen wel eens “goedkoop is duurkoop”. Dit geldt zeker voor veel producten. Denk maar eens aan elektronica, er is kwaliteitsverschil tussen Bosch- en huismerk wasmachines. Ook voor kleding geldt dit: kwalitatieve merken hebben een lange levensduur, goedkope merken kunnen zelfs schoonheidsfoutjes bevatten. Maar hoe zit dit met bedden? Is een dure boxspring echt veel beter dan de goedkopere modellen?
  Lees meer »
 4. Een tweedehands boxspring kopen: enkele aandachtspunten

  Een tweedehands boxspring kopen: enkele aandachtspunten
  Zie je een leuke boxspring op Marktplaats, bij de kringloopwinkel of ergens anders? Een tweedehands boxspring kopen doe je niet zomaar. Het is een meubelstuk waarop je een derde van je leven doorbrengt. Je verlangt een goede ondersteuning en een hoog ligcomfort. Daarnaast speelt hygiëne een belangrijke rol. In dit artikel vind je tips voor het kopen van een tweedehands boxspring bed.
  Lees meer »
 5. Op een boxspring zonder topper slapen: enkele tips

  Op een boxspring zonder topper slapen: enkele tips
  Een boxspring staat synoniem voor luxe en comfort. Je komt ze niet zomaar in de beste hotels tegen. Wil jij elke nacht heerlijk op een boxspring slapen, maar geen grote investering doen? Dan kun je wat onderdelen weglaten. Iets dat je altijd nodig hebt zijn het onderstel (de box) en het matras. De topper voegt extra comfort toe. Op een boxspring zonder topper slapen kan, maar dan moet je wel met wat zaken rekening houden.
  Lees meer »
 6. Zo vaak moet je een boxspring vervangen

  Zo vaak moet je een boxspring vervangen
  Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen: de bedbodem (box), het matras en vaak ook een topper. Elk onderdeel heeft zijn eigen levensduur. Zo gaat de box veel langer mee dan het topdekmatras. Maar hoe vaak moet je een boxspring vervangen? We geven uitleg over de verschillende onderdelen, en wanneer je merkt dat ze aan vervanging toe zijn.
  Lees meer »
 7. Hoe breed moet een boxspring zijn?

  Hoe breed moet een boxspring zijn?
  Een boxspring staat voor luxe en comfort, daar kan niemand omheen. Maar luxe draait ook om de breedte (en lengte) van het bed. Veel tweepersoons boxsprings hebben een breedte van 160 cm of 180 cm. Maar hoe breed moet hij daadwerkelijk zijn?
  Lees meer »
 8. Grote boxspring in kleine kamer: tips bij het inrichten

  Grote boxspring in kleine kamer: tips bij het inrichten
  Gemiddeld zijn slaapkamers 10 m² tot 15 m². Is die van jou groter dan heb je weinig moeite met de inrichting. Maar een kleine slaapkamer zorgt al snel voor problemen. Zeker als je een grote boxspring hebt, of van plan bent om deze aan te schaffen. In deze blog vind je tips om een groot bed toch in een kleine kamer te krijgen.
  Lees meer »
 9. De perfecte boxspring kiezen: 7 tips voor het vinden van jouw droomboxspring

  De perfecte boxspring kiezen: 7 tips voor het vinden van jouw droomboxspring
  Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. En een van de belangrijkste elementen voor een goede nachtrust is het juiste bed. Als het aankomt op comfort en stijl, is de boxspring een populaire keuze. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe kies je nu de boxspring die het beste bij jou past? In deze blog zullen we verschillende factoren bespreken die je helpen bij het vinden van de perfecte boxspring, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.
  Lees meer »
 10. Kan een boxspring doorzakken?

  Kan een boxspring doorzakken?
  Een boxspring is steviger en duurzamer ten opzichte van een standaard bed met lattenbodem. Wat natuurlijk niet betekent dat lattenbodems altijd van slechte kwaliteit zijn! Maar wanneer het op levensduur aankomt, dan wint een boxspring bed het. Misschien vraag jij je af of een boxspring door kan zakken. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de box (de onderkant) en het matras. Hoe stevig zijn deze twee?
  Lees meer »