Advies over hoofdkussens

 1. Het Perfecte Hoofdkussen: Welk hoofdkussen past bij mij?

  Het Perfecte Hoofdkussen: Welk hoofdkussen past bij mij?
  Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het juiste hoofdkussen. Doordat er zoveel keuzes op de markt zijn, kan het echter overweldigend zijn om het perfecte hoofdkussen te kiezen. In deze blog bespreken we verschillende soorten hoofdkussens en geven we tips over hoe je het hoofdkussen dat het best bij jou past kunt kiezen.
  Lees meer »
 2. Kussen voor de rugslaper: de beste ondersteuning

  Kussen voor de rugslaper: de beste ondersteuning
  Er zijn verschillende manieren om in slaap te vallen. 20% doet dit op de rug. Met deze slaaphouding is het belangrijk dat de rug niet scheef staat, anders word je met pijnlijke spieren wakker. We besteden veel tijd aan het uitkiezen van een goed matras. Een hoofdkussen verdient net zoveel aandacht. Sommige kussens zijn zeer geschikt voor rugslapers, anderen zijn minder comfortabel. Wat is de beste keuze?
  Lees meer »
 3. Het ideale kussen voor de zijslaper: tips en adviezen

  Het ideale kussen voor de zijslaper: tips en adviezen
  Als je graag op de zij slaapt dan vind je veel gelijkgestemden. Ongeveer 60% van de volwassenen slaapt het liefst op de zij. Het is een comfortabele houding die je de hele nacht vol kunt houden. Toch kunnen er vroeg of laat problemen ontstaan zoals rugpijn en snurken. Met een goed kussen voor zijslapers zorg je voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Ideaal voor je nek en rug, maar het voorkomt ook andere klachten.
  Lees meer »
 4. Kussen proefslapen; 30 dagen al onze kussens proberen, zo werkt het!

  Kussen proefslapen; 30 dagen al onze kussens proberen, zo werkt het!

  Ben je op zoek naar een nieuw kussen? Dan kan het best lastig te zijn om te bepalen welk kussen precies bij jou past. Kussens zijn er namelijk in allerlei verschillende maten en materialen. In een showroom ga je maar kort op een kussen liggen en online kun je het kussen niet eens testen. Daarom bieden wij de unieke kussen proefslapen service. Je mag dan 30 dagen al onze kussens uitproberen. Benieuwd hoe deze unieke service werkt? Lees dan snel verder!

  Lees meer »
 5. Wat is het beste hoofdkussen? Top 5 beste hoofdkussens 2024✔️

  Wat is het beste hoofdkussen? Top 5 beste hoofdkussens 2024✔️

  Er zijn hedendaags allerlei verschillende hoofdkussens verkrijgbaar, maar wat is het beste hoofdkussen? Wat voor jou het beste hoofdkussen is, hangt af van je persoonlijke wensen en behoeften. Slaap je graag op een hard of zacht kussen? Heb je last van nekklachten? Slaap je graag op een hoog of plat kussen? Transpireer je ’s nachts veel? In welke slaaphouding lig je? Allemaal factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van je nieuwe hoofdkussen.

  Lees meer »
 6. Kussen wassen? Unieke tips voor het wassen van je hoofdkussen

  Kussen wassen? Unieke tips voor het wassen van je hoofdkussen

  Het wassen van een kussensloop is voor de meeste mensen een vanzelfsprekendheid. Het wassen van het hoofdkussen echter veel minder. Toch moet je regelmatig je kussen wassen. Tijdens het slapen verliezen we namelijk veel zweet, huidschilfers en dode huidcellen, wat allemaal achterblijft op je hoofdkussen en daarmee een ideale broedplek is voor bacteriën. Voor je gezondheid is het dus erg belangrijk om met enige regelmaat je kussen te wassen.

  Lees meer »
 7. Wat is het beste hoofdkussen voor een zij-, rug- of buikslaper?

  Wat is het beste hoofdkussen voor een zij-, rug- of buikslaper?

  Wist je dat je hoofdkussen één van de belangrijkste onderdelen is voor een goede nachtrust? Je kussen bepaalt namelijk in belangrijke mate je lichaamshouding. Oftewel hoe je wervelkolom, schouders, nek en hoofd liggen in bed. En wanneer je lichaam niet in de juiste houding ligt, krijg je na verloop van tijd vaak rug-, schouder-, nekklachten of zelfs hoofdpijn. Ook voel je je dan vaak niet uitgerust na een nacht slapen. Kortom, het is belangrijk om het beste hoofdkussen voor jouw slaaphouding te bestellen. In deze blog leggen we daarom uit wat het beste hoofdkussen is voor een zij-, rug- of buikslaper. En we delen nog wat meer belangrijke ‘hoofdkussenweetjes’.

  Lees meer »