Luxe topper kopen? Top 3 luxe topmatrassen van hoge kwaliteit.

Op zoek naar een betere nachtrust? Overweeg dan om een luxe topper te kopen voor op je matras. Een topper is een extra laag die bovenop je matras geplaatst wordt en zorgt voor extra ondersteuning en comfort. Maar welke luxe topper moet je kiezen en waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? In deze blog bespreken we de definitie van een luxe topper, de ideale hoogte ervan en de kosten die eraan verbonden zijn. Ook presenteren we onze top 3 luxe topmatrassen van hoge kwaliteit uit ons assortiment. Lees verder om meer te weten te komen over deze comfortabele en praktische oplossing voor een betere nachtrust.

Inhoudsopgave

  1. Wat is een luxe topper?
  2. Hoe hoog moet een luxe topper zijn?
  3. Wat kost een luxe topper?
  4. Onze top 3 luxe toppers
  5. Luxe splittopper
  6. Luxe topper kopen

Wat is een luxe topper?

Een luxe topper is een extra laag die bovenop een bestaand matras wordt geplaatst om het slaapcomfort te verbeteren. Deze topper is meestal gemaakt van zachte en comfortabele materialen, zoals traagschuim, latex of gel, en biedt extra ondersteuning en drukverlichting. Een luxe topper kan ook helpen om de levensduur van het bestaande matras te verlengen door het te beschermen tegen slijtage en vuil. Luxe toppers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes en kunnen worden gebruikt op elk type matras, inclusief boxsprings, lattenbodems en verstelbare bedden. Ze zijn vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een zachter en meer ondersteunend slaapoppervlak.

Hoe hoog moet een luxe topper zijn?

De hoogte van een luxe topper kan variëren van enkele centimeters tot meer dan 8 centimeter, afhankelijk van het materiaal en de gewenste mate van ondersteuning en comfort. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de topper is, hoe meer ondersteuning en comfort deze biedt. Een goede richtlijn voor de hoogte van een luxe topper is om te kiezen voor een dikte tussen de 6 en 8 centimeter. Deze dikte biedt meestal voldoende comfort en ondersteuning voor de meeste mensen. Echter, als je op zoek bent naar extra zachte en diepe ondersteuning, dan kun je ook kiezen voor een dikkere topper. Het is echter belangrijk om op te merken dat de hoogte van de topper niet de enige factor is die bepaalt hoe comfortabel en ondersteunend deze is. Het materiaal, de dichtheid en de kwaliteit van de topper zijn ook belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een luxe topper.

Wat kost een luxe topper?

De kosten van een luxe topper variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de kwaliteit. Over het algemeen zijn luxe toppers duurder dan standaard toppers vanwege de hoogwaardige materialen en de extra comfort- en ondersteuningsfuncties die ze bieden. Een luxe topper kan variëren in prijs van ongeveer €150 tot €1000 of meer, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van het product. Toppers gemaakt van traagschuim en latex kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan toppers gemaakt van veren of synthetische materialen. Bovendien kunnen de prijzen verschillen tussen verschillende merken en winkels. Als je op zoek bent naar een luxe topper, is het belangrijk om een budget te bepalen en onderzoek te doen naar verschillende merken en modellen om te vinden wat het beste past bij jouw slaapbehoeften en budget. Het is ook de moeite waard om te kijken naar garanties en retourbeleid, zodat je zeker weet dat je tevreden zult zijn met je aankoop. De luxe toppers uit ons assortiment variëren tussen de €161,00 en €400,00.

Onze top 3 luxe toppers

Onderstaand worden de 3 meest luxe toppers uit ons assortiment kort toegelicht.

Nr3. Luxe Latex Topper

 luxe latex topper

Op nummer 3 is onze luxe Latex Topper geëindigd. Dit Duitse kwaliteitsproduct uit het Boxspring Xpert assortiment is vervaardigd uit een combinatie van 80% synthetisch en 20% natuurlatex. De topper heeft een hoogte van 6 cm inclusief tijk en heeft een RG-waarde van 60. Heb je last van een allergie? Kies dan voor een latex topper. Bij een topper gemaakt van latex hebben schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen kans om zich te nestelen. Daarom wordt dit type topper ook wel eens anti-allergie topper genoemd. Een ander groot voordeel van een latex topmatras is dat het veerkrachtig en rekbaar is. Normaal gesproken ventileren latex toppers minder goed. Deze latex topper is echter geperforeerd. Dit houdt in dat er kleine gaatjes in het schuim zijn gemaakt waardoor het goed ventileert en vocht afvoert. Al deze voordelen zorgen ervoor dat latex toppers één van de populairste toppers zijn in de beddenbranche. Deze topper is voorzien van een Premium tijk. Dit is de meest luxe tijk uit onze collectie. Deze luxe topper is al verkrijgbaar vanaf €180,00.

Nr2. Luxe Xdura Hybrideschuim Topper

luxe xdura topper

Op nummer 2 is onze luxe Xdura Hybrideschuim Topper geëindigd. Deze luxe topper is inclusief tijk 8 cm hoog en is vervaardigd uit een speciale samenstelling schuim. xDura bezwijkt niet onder vocht en warmte, waardoor er weinig wrijving is. Het schuim is scheurvast en tegelijkertijd elastisch. Hierdoor is xDura duurzamer dan andere schuimsoorten zoals polyether, koudschuim en traagschuim. Het comfort van een Xdura topper is onverslaanbaar. Het schuim heeft een speciale celstructuur wat zorgt voor een uitstekende luchtdoorlatendheid. Dit resulteert in minder warmte- en vochtophoping. Alle zorgvuldig geselecteerde materialen van de hoogwaardige topper zijn getest op schadelijke stoffen (Oeko-Tex Standard 100) en gemaakt in Duitsland. Duitse producten staan bekend om hun degelijke kwaliteit. Deze topper is voorzien van een Premium tijk. Deze luxe topper is al verkrijgbaar vanaf €161,00.

Nr1. Luxe 7 Zone Gel Koudschuim Topper

luxe gel koudschuim topper

De meest luxe topper uit ons assortiment is de luxe 7 Zone Gel Koudschuim topper. Deze luxe 7-zone gel koudschuim topper gel is gefabriceerd in Duitsland en een echt Duits kwaliteitsproduct. Het topmatras is gemaakt van koudschuim én gel. Het koudschuim zorgt voor een goede ondersteuning en door de gelachtige eigenschappen past de topper zich perfect aan de lichaamscontouren aan (memory-functie), wat resulteert in minder drukpunten. Dit heeft een gunstige werking op je lichaam en dan met name de wervelkolom, waardoor rugklachten kunnen worden verminderd of zelfs voorkomen. Een ander groot voordeel van de gel koudschuim topper is het aangename en koele slaapklimaat dat ontstaat door de verkoelende werking van het materiaal. Het 7-zone gel koudschuim topper heeft een RG-waarde van 50. De RG-waarde geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter in het topmatras is gebruikt. Een RG-waarde van 50 is één van de hoogst mogelijke RG-waardes. Het topmatras is dus van uitstekende kwaliteit en heeft een zeer lange levensduur. De gel koudschuim topper heeft 7-zones waardoor het lichaam de juiste ondersteuning krijgt op specifieke plekken zoals het hoofd, schouders en heupen. De topper is verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen en heeft exclusief de tijk een hoogte van ca. 6 cm. Inclusief de tijk is de hoogte van het topdekmatras ca. 8 cm. Deze topper is voorzien van een Premium tijk. Dit is de meest luxe tijk uit onze collectie. Het voordeel van deze Premium tijk t.o.v. een 7-zone gel koudschuim topper met Classic tijk is dat het heerlijk zacht en sterk is en dat het een ideale temperatuur- en vochtregeling heeft. Deze luxe topper is al verkrijgbaar vanaf €180,00.

Luxe splittopper

Heb je een elektrisch verstelbare boxspring? Dan kun je beter gaan voor een luxe splittopper. Een luxe splittopper is voorzien van een split aan de bovenzijde, waardoor allebei de delen afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Alle drie bovenstaande luxe toppers zijn ook verkrijgbaar in splittopper variant.

Luxe topper kopen

Wil je één van onze luxe toppers kopen? Goed plan! Al onze luxe toppers zijn al leverbaar binnen 5 tot 10 werkdagen. Heb je de afgelopen maand een aantal grote uitgaven gehad en komt de betaling momenteel niet zo goed uit? Geen probleem, bij Boxspring Xpert kun je ook toppers op afbetaling kopen. Daarnaast mag je op al onze toppers 100 dagen proefslapen. Op deze manier kies je altijd de topper die het beste past bij jouw slaapwensen!

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op