Slaaptips

  1. Ontdek de beste slaaphouding voor een goede nachtrust

    Ontdek de beste slaaphouding voor een goede nachtrust

    Iedereen droomt van een goede nachtrust, maar weet je dat je slaaphouding een grote rol speelt bij de kwaliteit van je slaap? Als je 's ochtends wakker wordt met een stijve nek, pijnlijke schouders of rugpijn, dan kan het tijd zijn om je slaaphouding te heroverwegen. In deze blog gaan we in op de diverse slaaphoudingen en ontdekken we welke slaaphouding de beste is voor jouw lichaam en gezondheid.

    Lees meer »
  2. Kussen voor de rugslaper: de beste ondersteuning

    Kussen voor de rugslaper: de beste ondersteuning

    Er zijn verschillende manieren om in slaap te vallen. 20% doet dit op de rug. Met deze slaaphouding is het belangrijk dat de rug niet scheef staat, anders word je met pijnlijke spieren wakker. We besteden veel tijd aan het uitkiezen van een goed matras. Een hoofdkussen verdient net zoveel aandacht. Sommige kussens zijn zeer geschikt voor rugslapers, anderen zijn minder comfortabel. Wat is de beste keuze?

    Lees meer »
  3. Het ideale kussen voor de zijslaper: tips en adviezen

    Het ideale kussen voor de zijslaper: tips en adviezen

    Als je graag op de zij slaapt dan vind je veel gelijkgestemden. Ongeveer 60% van de volwassenen slaapt het liefst op de zij. Het is een comfortabele houding die je de hele nacht vol kunt houden. Toch kunnen er vroeg of laat problemen ontstaan zoals rugpijn en snurken. Met een goed kussen voor zijslapers zorg je voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Ideaal voor je nek en rug, maar het voorkomt ook andere klachten.

    Lees meer »
  4. Kussen buikslaper: 10 tips voor het vinden van het beste hoofdkussen

    Kussen buikslaper: 10 tips voor het vinden van het beste hoofdkussen

    5% van de Nederlanders slaapt een groot gedeelte van de nacht op de buik. Behoor jij tot deze groep? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk een goed matras is. Maar ook het kussen is voor de buikslaper ontzettend belangrijk. De meeste kussens zijn ontworpen voor zij- en rugslapers. Dit soort kussens zorgt bij buikslapers voor nekklachten, schouder- en rugpijn. In dit artikel geven we 10 aankooptips voor het kiezen van een kussen voor de buikslaper. Ook tonen we onze top 3 beste hoofdkussen voor mensen die op de buik slapen.

    Lees meer »
  5. Matras voor rugslaper kopen? Top 4 beste matrassen voor rugslapers

    Matras voor rugslaper kopen? Top 4 beste matrassen voor rugslapers

    Matras voor rugslaper kopen? Soms kan het moeilijk zijn om een matras te vinden dat perfect bij jou past, vooral als je een rugslaper bent. Er zijn veel verschillende soorten matrassen op de markt en het is belangrijk om er een te kiezen die comfortabel is en ondersteuning biedt voor een goede nachtrust en gezondheid. In deze blog zullen we bespreken wat een rugslaper is en waarom het belangrijk is om het juiste matras te kiezen. We zullen ook onze top 4 matrassen voor rugslapers bespreken en tips geven om de juiste hardheid van het matras te bepalen. Door het lezen van deze blog, kun je de beste matraskeuze maken voor jouw slaaphouding en behoeften.

    Lees meer »
  6. Zo voorkom je hitte aanvallen in je slaap

    Zo voorkom je hitte aanvallen in je slaap

    Wie wel eens last heeft van hitte aanvallen in bed, weet hoe storend dit kan zijn voor je nachtrust. Vaak lig je erna een tijd wakker of je slaapt slecht. Lastig wanneer je de dag erna weer een drukke dag hebt. Soms worden deze hitte aanvallen ook veroorzaakt door warmer weer. Dit noemen we plaknachten. En in Nederland hebben we de laatste jaren steeds vaker van dit soort plaknachten. Van 4 plaknachten in 2001 tot maar liefst 13 in 2013. Wat kun je doen tegen hitte tijdens je slaap? We geven je een overzicht met de beste tips & weetjes.

    Lees meer »
  7. Zo val je snel in slaap

    Zo val je snel in slaap

    Wist je dat meer dan een kwart van de Nederlanders slaapproblemen heeft? Goed slapen is dus zeker geen vanzelfsprekendheid. En vrijwel iedereen heeft wel eens een minder goede nacht. Denk bijvoorbeeld aan slecht inslapen, midden in de nacht wakker worden of juist heel vroeg in de ochtend. Toch kun je hier zelf veel aan doen. We zetten de belangrijkste tips en weetjes even voor je op een rij. Zo slaap je straks heerlijk als een roos.

    Lees meer »
  8. Goed slapen tijdens je vakantie: 4 tips van experts

    Goed slapen tijdens je vakantie: 4 tips van experts

    Er slaapt niets zo heerlijk als je eigen bed. Maar op vakantie is dat vaak heel anders. Bijvoorbeeld wanneer je in een te kleine, doorgezakte boxspring slaapt in een hotel. Een punt dus om even goed bij stil te staan, want een slechte nachtrust tijdens je vakantie is natuurlijk geen optie. Je gaat immers om uit te rusten. Gelukkig kun je er veel aan doen om dit te voorkomen. We vroegen het slaapexperts en delen de tips die zij gaven even met je.

    Lees meer »
  9. 7 tips om snel wakker te worden

    7 tips om snel wakker te worden

    Kun jij ‘s-ochtends je bed niet uitkomen? Of word je vaak moe wakker? Een vervelend probleem. Want tja, niet iedereen is een ochtendmens. Sommigen zijn zelfs aan het eind van de ochtend nog steeds niet wakker. Herken je dit? Dan zijn er gelukkig ook oplossingen. Want met deze simpele tips begin ook jij de dag als een zonnetje!

    Lees meer »
  10. Tips voor een lekkere frisse slaapkamer

     Tips voor een lekkere frisse slaapkamer

    Er is niets zo vervelend als muffe geurtjes in je slaapkamer. Juist in deze ruimte wil je graag een frisse zuivere sfeer. Bovendien is voldoende zuurstof ook zeer belangrijk tijdens je slaap. Dit zorgt namelijk voor een veel betere nachtrust. Bekijk onze handige tips voor een frisse slaapkamer met voldoende zuivere lucht. Daarmee zijn onaangename geurtjes in een handomdraai verleden tijd!

    Lees meer »