Gel matrassen

Gel matras kopen? Boxspring Xpert biedt een grote collectie gel matrassen aan. Met een matras waarin gel verwerkt zit, ervaar je ultiem ligcomfort. Gel zorgt namelijk voor drukverlaging, wat resulteert in een betere doorbloeding en minder gewricht-, spier- en rugklachten. Daarnaast heeft een gel matras een heerlijke verkoelende werking. Dat is ideaal voor mensen die het snel warm in bed hebben. Maar een gel matras bestaat nooit volledig uit gel. Dit zal anders onvoldoende ondersteuning bieden. Daarom beschikken onze gel matrassen over een ondersteunende laag koudschuim of pocketveren. Hierdoor creëer je een zeer aangenaam ligcomfort met een goede ondersteuning, drukverdeling en ventilatie. Bekijk onze 7-zone koudschuim matras met gel toplaag Comfort of het 7-zone pocketvering matras met gel toplaag Joy. Ga je een gel matras bij ons bestellen? Dan wordt het al binnen 6 tot 10 werkdagen gratis thuisbezorgd! Daarnaast kun je op al onze gel matrassen 100 dagen proefslapen! Hierdoor maak je nooit meer de verkeerde keuze. Bevalt het matras niet? Dan kun je ook gaan voor een bonellvering, pocketvering, traagschuim of koudschuim matras.

example

Lees meer
Weergeven als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
100 Nachten Proefslapen
25% korting
7-zone Koudschuim Gel Matras Comfort
  • Hoogte 16 cm
  • Ondersteuning
  • Drukverdeling
  • Ventilatie
Zo laag als € 209,00 Normale prijs € 279,00
Levertijd: 5 - 10 werkdagen
100 Nachten Proefslapen
25% korting
7-zone Pocketvering gel matras Fresh
  • Hoogte 25 cm
  • Ondersteuning
  • Drukverdeling
  • Ventilatie
Zo laag als € 288,75 Normale prijs € 385,00
Levertijd: 5 - 10 werkdagen

2 producten

per pagina

Wat is een gel matras?

Een gel matras is standaard opgebouwd uit verschillende lagen. De eerste laag is vaak een ondersteunende laag. Bij de matrassen uit ons assortiment is dit koudschuim of pocketvering. Daar bovenop bevindt zich een toplaag van gel. Deze toplaag is vaak 4 tot 6 cm hoog. Dit is meer dan voldoende om alle voordelen van gel te ervaren.

De voordelen en nadelen van een matras met gellaag

Een matras met gellaag heeft een aantal grote voordelen maar ook een nadeel. Onderstaand worden alle voor- en nadelen overzichtelijk voor je opgesomd.

Voordelen gel matras

  • Een gel matras werkt drukverlagend. Er zijn dus geen drukpunten waardoor je een betere doorbloeding hebt. Daarnaast zorgt deze drukverlagende werking voor het verminderen en/of voorkomen van rug-, spier- en gewrichtsklachten.
  • Gel heeft een verkoelende werking. Dit is aangenaam voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Nadelen gel matras

Een matras dat volledig uit gel bestaat biedt onvoldoende ondersteuning. Daarom worden al onze gel matrassen uitgevoerd met een ondersteunende laag koudschuim of pocketveren.

Welke gel matrassen heeft Boxspring Xpert in de collectie?

In ons assortiment vind je twee verschillende gel matrassen. Allebei de matrassen zijn van Duitse topkwaliteit en volgens de OEKOTEX Standard 100 geproduceerd. Onderstaand worden de twee matrassen verder toegelicht.

7- Zone Koudschuim Gel Matras Comfort

De eerste laag van het matras Comfort is gemaakt van een ondersteunende laag koudschuim met een HR-waarde van 40. In het koudschuim zijn inkepingen aangebracht waardoor er 7-zones zijn. Deze 7-zones zijn: 2x hoofd en nek-zone, 2x schouder-zone, 2x taille-zone en 1x heup-zone. Hierdoor krijgt elke zone de juiste ondersteuning die het nodig heeft. De tweede laag is gemaakt van een drukverlagende en verkoelende laag gel (RG50). Het matras heeft een hoogte van 16 cm en is verkrijgbaar in drie hardheden: medium (advies tot 80 kg), hard (80 kg tot 110 kg) en extra hard (vanaf 110 kg). Het matras is omhuld met een luxe Tencel tijk. Tencel staat bekend om de uitstekende vochtregulerende en ventilerende eigenschappen.

7-zone pocketvering matras met gel toplaag Joy

Het matras Joy is opgebouwd uit pocketveren en een gel toplaag. Het matras beschikt over 1000 pocketveren per vierkante meter en beschikt over 7-zones. Deze hoeveelheid pocketveren in combinatie met de 7-zones zorgt voor een fantastische ondersteuning. Bovenop de pocketveren ligt een 6 cm hoge gel toplaag (RG50). Verder heeft het matras een hoogte van 25 cm en heeft het ook een tencel tijk.

Verkrijgbare afmetingen van onze matrassen met gel

Onze matrassen met gel zijn verkrijgbaar in alle gangbare eenpersoons, twijfelaar en tweepersoons afmetingen. Onderstaand zijn de afmetingen overzichtelijk voor je opgesomd. Zit je gewenste afmeting er niet tussen? Dan kun je bij ons ook een matras op maat bestellen. Vul hiervoor het betreffende formulier in of neem contact op met onze klantenservice.

Eenpersoons gel matrassen

Gel matras | 80x200, 80x210, 80x220, 90x200, 90x210, 90x220 cm

Twijfelaar gel matrassen

Gel matras | 100x200, 100x210, 100x220, 120x200, 120x210, 120x220, 140x200, 140x210 en 140x220 cm

Tweepersoons gel matrassen

Gel matras | 160x200, 160x210, 160x220, 180x200, 180x210, 180x220, 200x200, 200x210, 200x220 cm

Gel matras kopen

Wil je een gel matras uit onze collectie kopen? Het bestelproces is als volgt: ga naar de productpagina, selecteer de gewenste afmeting en hardheid en klik op bestellen. Vul je gegevens in en selecteer de gewenste betaalmethode. Klik op plaats de bestelling en het matras wordt binnen 6 tot 10 werkdagen gratis bij je thuisbezorgd. Daarnaast kun je op al onze gel matrassen 100 dagen proefslapen. Bevalt het matras niet? Dan kun je het gewoon weer retourneren!

Veelgestelde vragen m.b.t. gel matrassen

Onderstaand vind je de veelgestelde vragen m.b.t. onze gel matrassen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Is een gel matras verkoelend?

Ja, een gel matras heeft een licht verkoelende werking. Dit is erg aangenaam voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Is een gel matras goed bij rugklachten?

Ja, een gel matras zorgt voor drukvermindering. Hierdoor heb je o.a. een betere doorbloeding en minder spier-, gewrichts- en rugklachten.