Je bed net zo opmaken  als in een hotel! 5 tips van experts

Een hotelbed ziet er altijd supermooi en uitnodigend uit. En het is natuurlijk ook heerlijk om even lekker weg te zakken in zo’n mooi opgemaakt boxspringbed. Dus waarom zou je jezelf diezelfde luxe niet ook thuis gunnen? Toch kan het best lastig zijn om je boxspring net zo mooi en strak op te maken. Designers en beddenexperts hebben daar namelijk een aantal geheime trucs voor. Vandaag delen we deze met je. Zo heb jij straks ook dat heerlijke droombed om elke nacht van te genieten. Lees onze tips even door en ga direct aan de slag!

De juiste materialen

Dat klinkt natuurlijk logisch, maar de juiste materialen zijn echt een voorwaarde voor een mooi opgemaakt bed. En dat begint natuurlijk met het juiste bed. Ga je een boxspring kopen? Denk dan na over de juiste maat voor je bed. Wil je een standaard boxspring van 180x200 of juist een ruimere boxspring van 180x220? Investeer ook in mooie volle kussens en dekbedden. Zo ziet je bed er straks heerlijk fluffy en uitnodigend uit. Plaats twee kussens in twee verschillende tinten kussenslopen. Dit zorgt voor die luxe royale feel & touch in je slaapkamer. Kies voor een mooie zware kwaliteit dekbedovertrek van goede kwaliteit en in de juiste maat.

Maak je bed niet direct op

Een heerlijk idee natuurlijk. Je hoeft je bed niet direct op te maken wanneer je net uit je bed komt. Na een nacht slapen is je bed warm en vochtig. Luchten is dus een must. Zet je raam even open en klap je dekbed open. In de tussentijd kun je ontbijten en je aankleden. Daarna neem je even vijf minuten om je boxspringbed royaal op te maken.

Maak je bed perfect op

Klop de kussens en je dekbed even goed op, zodat er wat lucht in komt. Zo ziet alles er mooi fluffy en uitnodigend uit. Kies voor een dekbed dat groter is dan je bed. Vouw de bovenste rand van het dekbed om en stop dit daarna stevig in langs de zijkant van je boxspringbed. Et voilà: klaar is je picture perfect bed!

Besteed aandacht aan de details

Plaats over een deel van je boxspringbed een mooie bijpassende sprei. Deze vouw je om je matras heen met de ziekenhuisvouw.

Eventueel kun je daar nog twee gevouwen kleinere plaids bovenop leggen. De hoofdkussens plaats je schuin tegen een rolkussen. Dat laatste scheelt ook nekpijn wanneer je een boek leest. En oh ja, stapels kleine kussentjes zijn off trend, dus laat die bij voorkeur weg.

Sfeer, stijl en kleurenpalet

Veel slaapkamers en bedden zijn niet erg uitnodigend omdat er geen duidelijke keuzes zijn gemaakt qua kleur, sfeer en stijl. En dan ontstaat er vaak een rommelige look. Stem de kleur- en materiaalkeuze van je beddengoed dus af op de rest van de ruimte. Zo vormt alles straks een mooi en samenhangend geheel. Plaats niet te weinig en ook niet teveel accessoires op je boxspringbed. Kies voor de juiste balans.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op