Welk matras voor kind? Top 3 beste kindermatrassen

Welk matras voor kind? Het vinden van het juiste matras voor je kind kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het bepalen van de juiste afmetingen, hardheid en materiaal. In deze blog bespreken we de verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het beste kindermatras. We bieden ook een handige top 3 van beste kindermatrassen en geven advies over de meest geschikte afmetingen, hardheid en materiaal voor kindermatrassen. Lees verder om erachter te komen welk matras het beste is voor de slaap van jouw kind!

Inhoudsopgave

  1. Wat zijn de geschikte afmetingen voor kindermatrassen, rekening houdend met de leeftijdscategorie?
  2. Welke hardheid van matras is het meest geschikt voor een kind?
  3. Wat is het meest geschikte materiaal voor een kindermatras?
  4. Hoe hoog moet een kindermatras zijn?
  5. Wat kost een matras voor kinderen?
  6. Top 3 beste kindermatrassen
  7. Kindermatras kopen

Wat zijn de geschikte afmetingen voor kindermatrassen, rekening houdend met de leeftijdscategorie?

De geschikte afmetingen voor kindermatrassen zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie en lengte van het kind. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Voor baby's en peuters tot 2 jaar oud zijn wiegmatrassen geschikt. Deze hebben meestal afmetingen van 60x120 cm of 70x140 cm.
  • Voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud zijn kindermatrassen geschikt. De meest voorkomende afmetingen voor deze matrassen zijn 70x150 cm, 80x160 cm, 80x200 of 90x200 cm, afhankelijk van de lengte van het kind.
  • Voor tieners zijn matrassen van volwassenen geschikt. Dit zijn matrassen met afmetingen van 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm of 160x200 cm, afhankelijk van de lengte van het kind.

Het is van belang om te onthouden dat deze afmetingen slechts richtlijnen zijn en dat de juiste afmetingen ook afhankelijk zijn van de lengte van het kind en hun individuele voorkeuren en slaapgewoonten. Omdat ons assortiment matrassen voornamelijk geschikt is voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud en tieners, zal deze blog zich daarop concentreren. Voor baby's en peuters hebben wij geen matrassen in het assortiment.

Welke hardheid van matras is het meest geschikt voor een kind?

De hardheid is voornamelijk afhankelijk van het gewicht en de lengte van het kind. De meeste matrassen uit ons assortiment zijn te verkrijgen in Medium H2 (advies tot 80 kg), Hard H3 (advies 80 tot 110 kg) en/of Extra hard H4 (advies vanaf 110 kg). Voor de meeste kinderen/tieners adviseren wij een Medium H2 matras. Is je kind boven de 80 kg? Dan kun je het beste voor een Hard H3 matras gaan. Onderstaand vind je een handige tabel waarbij je de hardheid van het kindermatras kunt bepalen aan de hand van zijn gewicht en lengte.

Wat is het meest geschikte materiaal voor een kindermatras?

Welk materiaal het meest geschikt is voor jou kind is afhankelijk van veel verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht, allergieën en persoonlijke eigenschappen. Onderstaand geven wij een aantal voorbeelden van veel gebruikte materialen voor kindermatrassen:

  • Polyether kindermatras: polyether is het goedkoopste materiaal in de beddenbranche en zakt relatief snel door. Het schuim heeft daarnaast een gesloten celstructuur, waardoor het weinig ventilatie biedt. Door deze grote nadelen hebben wij van Boxspring Xpert besloten om geen polyether kindermatrassen in het assortiment op te nemen.
  • Koudschuim kindermatras: een ander materiaal dat zeer veel gebruikt wordt voor kindermatrassen is koudschuim. Koudschuim is in vergelijking met polyether iets duurder, maar het materiaal is daarentegen ook veel duurzamer. Je kind kan op deze manier langen genieten van zijn nieuwe matras. Daarnaast heeft koudschuim een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het matras uitstekend ventileert.
  • Bonellvering kindermatras: een bonellvering matras is ook een uitstekende keuze door de hoge mate van comfort en voordelige prijs. Bonellvering ventileert uitstekend en heeft een lange levensduur.
  • Pocketvering kindermatras: wil je net iets meer comfort dan bonellvering? Dan is pocketvering ook een uitstekende keuze voor kinderen. Pocketvering biedt meer comfort maar is over het algemeen ook altijd iets duurder.

Hoe hoog moet een kindermatras zijn?

De hoogte van een kindermatras hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het gewicht van het kind, en het type bed waar het matras in komt te liggen. Over het algemeen wordt een hoogte van 10 tot 20 centimeter aanbevolen voor een kindermatras. Voor baby's en jonge kinderen wordt vaak een dunnere matras aanbevolen. Een matras met een dikte van 8 tot 12 centimeter is meestal voldoende voor baby's en peuters. Voor oudere kinderen en tieners kan een hoger matras geschikt zijn om een goede ondersteuning te bieden voor hun groeiende lichaam. Een matras met een dikte van 15 tot 20 centimeter kan voldoende zijn voor oudere kinderen en tieners. Een dikker matras is in principe niet nodig voor kinderen en zal het matras alleen maar duurder maken. Het is belangrijk om bij het kiezen van de hoogte van een kindermatras rekening te houden met de hoogte van het bedframe en eventuele veiligheidsvoorschriften, zoals de hoogte van de bedhekjes.

Wat kost een matras voor kinderen?

De prijs van een matras voor kinderen kan sterk variëren, afhankelijk van het type matras, de grootte en de kwaliteit. Over het algemeen zijn matrassen voor kinderen echter goedkoper dan matrassen voor volwassenen. Een gemiddelde prijs voor een kindermatras 80x200 is €200,- en voor een kindermatras 90x200 om en nabij €250,-. In onze top 3 beste kindermatrassen variëren de prijzen van €179,- voor de nummer 3, tot €229,- voor de nummer 1. Dit zijn echter slechts enkele voorbeelden en de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het merk en de winkel waar het matras wordt gekocht. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardig matras voor je kinderen, aangezien zij veel tijd in bed doorbrengen en een goede nachtrust essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Top 3 beste kindermatrassen

Onderstaand vind je onze top 3 beste kindermatrassen. Naast onderstaande modellen, is ons bonellvering matras ook uitermate geschikt voor kinderen. Dit matras is momenteel echter alleen verkrijgbaar in H3. Dus heb je een wat zwaarder kind, dan zou dit ook nog een goede optie zijn. Bovendien is het goed om te vermelden dat alle onderstaande matrassen voorzien zijn van een afneembare tijk die gewassen kan worden. Dit is belangrijk omdat kinderen nog wel eens ongelukjes hebben in bed.

Nr 3. 7-zone Pocketvering Matras Pleasure

 luxe latex topper

Het 7-zone pocketvering matras Pleasure is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een kwalitatief goed matras voor hun kinderen, maar ook op hun budget moeten letten. Om deze reden heeft het een derde plaats in onze top 3 beste kindermatrassen gerkegen. Met een prijs van slechts €179,- biedt dit matras uitstekende ondersteuning en comfort voor een betaalbare prijs. De Pleasure matras is verkrijgbaar in twee kindermaten, namelijk 80x200 en 90x200, en is daardoor geschikt voor kinderen en tieners. Het matras heeft een lengte van 200 cm, optioneel kun je voor de lengtematen 210 of 220 cm kiezen. Het matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden, maar wij adviseren om voor een H2 hardheid te kiezen. H2 is geschikt tot 80 kg.

Nr 2. 7-zone Koudschuim Gel Matras Comfort

 luxe latex topper

Het 7-zone koudschuim gel matras Comfort is op plek 2 geëindigd in onze top 3 beste kindermatrassen, en dat is niet voor niets. Dit matras is uitermate geschikt voor kinderen, omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen die zorgen voor uitstekende ondersteuning en comfort. Het koudschuim in het matras is van hoge kwaliteit en biedt een goede ondersteuning aan het lichaam. Bovendien heeft het matras een 7-zone indeling en een gellaag, waardoor het zich aanpast aan de contouren van het lichaam en zorgt voor een goede drukverdeling. Daarnaast zorgt de gellaag voor extra verkoeling en ventilatie.

Nr 1. Het beste kinder matras: 7-zone koudschuim matras Lazy

 luxe latex topper

Het 7-zone koudschuim matras Lazy is het beste kindermatras uit onze top 3 beste kindermatrassen, en dat is niet voor niets. Dit matras is van hoge kwaliteit en biedt uitstekende ondersteuning en comfort aan kinderen. Het matras is gemaakt van hoogwaardig koudschuim dat zich perfect aanpast aan het lichaam van het kind. Het biedt goede ondersteuning aan het lichaam en zorgt voor een goede drukverdeling. Het matras is voorzien van een hoes van hoogwaardige kwaliteit die afritsbaar en wasbaar is. Hierdoor is het matras gemakkelijk schoon te houden en gaat het lang mee. Een ander voordeel van dit matras is dat het geschikt is voor alle slaaphoudingen. Of het kind nu op zijn buik, rug of zij slaapt, het matras biedt altijd de juiste ondersteuning. Het 7-zone koudschuim matras Lazy is al verkrijgbaar vanaf €229,- en is daarmee een betaalbare optie voor ouders die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig matras voor hun kinderen. Het matras biedt uitstekende ondersteuning, comfort en duurzaamheid en is daarmee een goede investering in de gezonde slaap van jouw kinderen.

Kindermatras kopen

Het vinden van het juiste kindermatras kan lastig zijn, maar het is essentieel voor een goede nachtrust van je kind. Door rekening te houden met factoren zoals afmetingen, hardheid en materiaal, kun je het beste matras voor jouw kind selecteren. Bij Boxspring Xpert hebben we een handige top 3 van beste kindermatrassen samengesteld en advies gegeven over geschikte afmetingen, hardheid en materialen. Denk hierbij aan polyether, koudschuim, bonellvering en pocketvering. Wil je naar aanleiding van deze blog een kindermatras kopen? Al onze kindermatrassen worden al binnen 5 tot 10 werkdagen gratis thuisbezorgd. Komt de betaling momenteel niet zo goed uit? Geen probleem, al onze kindermatrassen kun je ook op afbetaling of in 3 termijnen kopen. Kortom, ben je op zoek naar een kindermatras? Bij Boxspring Xpert vind je altijd het juiste matras voor jou kind!

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste matras? Neem contact op