Wat is een hotelbed? Zo creëer je thuis je eigen hotelbed!

Thuis net zo slapen als in een luxe hotelkamer op vakantie? Stop met dromen! Niets is fijner dan goddelijk slapen en wakker worden in een hotelwaardig bed. Maar hoe creëer je nou zelf een hotelbed? In deze blog geven we je alle ingrediënten voor een hotelbed in jouw slaapkamer!

Wat is een hotelbed?

Een hotelbed is een boxspring met een exclusief design, uitstekende materialen én ultiem ligcomfort. Hotels maken vaak gebruik van boxsprings, omdat ze bijdragen aan een goede hygiëne. Luxe boxsprings ventileren namelijk zeer goed, wat tevens belangrijk is voor een goede en gezonde nachtrust. Bovendien geeft een hotelbed een optimale ondersteuning aan het lichaam door een combinatie van de verende box en het verende matras.

Je eigen hotelbed samenstellen

Voor het samenstellen van je eigen hotel boxspring is het kiezen van het juiste beddengoed ontzettend belangrijk! Door het juiste beddengoed te kiezen krijg je een luxueuze en hotelwaardige uitstraling in je slaapkamer. Hotelkamers zijn de perfecte inspiratie voor een prachtige slaapkamer. Een luxe inrichting zorgt tenslotte voor een optimale slaapbeleving. Een hotelbed heeft heerlijk zachte kussens en dekens en een comfortabel matras. Creëer met het juiste beddengoed je eigen Van der Valk boxspring. Onderstaand leggen we uit hoe je met het beste beddengoed je eigen hotelbed kunt creëren.

Stap 1: Kies het beste hoofdkussen voor je hotelbed

Over het algemeen worden donzen kussens als prettigst ervaren, omdat deze door het hoge percentage dons heerlijk zacht aanvoelen. Bovendien staat een donzen hoofdkussen bekend om de geweldige vochtopnemende en vochtregulerende eigenschappen en houden ze goed de warmte vast, waarmee het ideale hoofdkussens zijn voor mensen die nachtzweten of het snel koud hebben in bed. Ideaal dus voor jouw hotel boxspring!

Stap 2: Kies de beste topper voor je hotel boxspring

Een hotelbed heeft meestal een topmatras van koudschuim of traagschuim. Een koudschuim topper is erg veerkrachtig en door de lange levensduur perfect voor een hotel boxspring. Bovendien heeft koudschuim nauwelijks tot geen kans op kuilvorming, geeft het een optimale ondersteuning en is het antiallergisch. Een traagschuim topmatras past zich perfect aan naar de contouren van je lichaam. Naarmate je langer op het topmatras ligt, wordt het zachter door lichaamswarmte en gewicht, waardoor je geen drukpunten ervaart. Dit kan klachten zoals nek-, rug-, en gewrichtsklachten verminderen en zelfs voorkomen. Voorzie je luxe boxspring of hotelbed daarom van een koudschuim of traagschuim topmatras!

Stap 3: Kies het beste matras voor je hotelbed

Het beste matras voor een hotel boxspring is een matras van pocketveringen. Bij een pocketvering matras zitten de veringen apart verpakt in zakjes, waardoor ze afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De pocketveringen zijn verdeeld in zeven comfortzones, wat zorgt voor de juiste ondersteuning op specifieke plekken zoals het hoofd, schouders en heupen.

Stap 4: Kies de juiste box voor je hotelbed

Dit onderdeel is het grootste verschil tussen een bed en een boxspring en heeft de benaming boxspring doen ontstaan. De box is kortgezegd een gestoffeerde box met veren. Een boxspring heeft altijd een bonellvering of pocketvering box. Bij bonellvering is de veer aan het uiteinde groter waardoor de ondersteuning overal gelijk is, en je van een betere weerstand geniet. Doordat de druk overal gelijk is, kunnen er echter wel drukpunten ontstaan waardoor bepaalde plekken in je lichaam zoals het hoofd, schouders en heupen geen extra ondersteuning geboden krijgen. Pocketveren kunnen in tegenstelling tot bonellveren afzonderlijk van elkaar bewegen, wat resulteert in een optimale ventilatie, goede veerkracht en ultieme ondersteuning. Een ander voordeel van pocketvering ten opzichte van bonellvering is dat een pocketvering box uiterst geschikt is voor een elektrisch verstelbare boxspring.

De beste hotelbedden

Nu je weet wat het beste beddengoed is voor een hotelbed, is het tijd om de beste hotel boxspring te kiezen! Boxspring Xpert heeft diverse luxe modellen hotelbedden van hoogwaardige kwaliteit die je volledig naar eigen wens kunt samenstellen. We hebben onderstaand de beste hotel boxsprings voor je geselecteerd.

Boxspring Wave

We beginnen met een echte knaller! Met de Boxspring Wave ervaar je een ware hotelervaring in je slaapkamer. Deze boxspring heeft een exclusief design en is gemaakt van uitstekende materialen. De 7 zone pocketvering box zorgt voor een fantastisch lig- en slaapcomfort. Het meest opvallende aan de Boxspring Wave is het prachtige hoofdbord dat een luxueuze uitstraling geeft aan je slaapkamer!

Boxspring Line Vertical

De luxe de Boxspring Line Vertical is een ware eyecatcher en heeft evenals de Boxspring Wave een exclusief hoofdbord! De verticale strepen in het hoofdbord zorgen voor een deftige uitstraling. Dankzij de pocketvering box ervaar je een geweldig ligcomfort en goede ondersteuning.

Boxspring Pinched

Een combinatie van een geweldig design en optimaal ligcomfort maakt de Boxspring Pinched een echt hotelbed. Door de pocketvering box heeft deze boxspring een fantastisch ligcomfort en perfecte ondersteuning. Het geknepen hoofdbord geeft een strakke look aan je slaapkamer!

Boxspring Square

Tover je slaapkamer om tot een ware hotelkamer met de Boxspring Square! Met deze boxspring geniet je door de meest luxe pocketvering box van een optimale ondersteuning. De Boxspring Square heeft een stijlvol design met aandacht voor detail en een hoogwaardige afwerking. Deze kanjer heeft bovendien een prachtig oversized hoofdbord met een vierkanten patronen.

Boxspring Original

Bij de Boxspring Original staat keuze voorop en kun je helemaal zelf omtoveren tot een waardig hotelbed! Je kunt kiezen uit verschillende stoffen, kleuren, afmetingen, poten én toppers. Zo past je boxspring gegarandeerd in het interieur van je eigen hotelkamer!

Boxspring Electric

Gebruiksgemak, slaapcomfort en een prachtig design in één boxspring. Dan hebben we het natuurlijk over de elektrisch verstelbare Boxspring Electric. Lekker ontspannend een boek lezen of rechtop zittend televisie kijken, het kan allemaal in deze luxe boxspring. Door het tijdloze hoofdbord, mooie design en uitstekende kwaliteit is de Boxspring Electric een echt hotelbed.

Boxspring Electric Elegant

Wil je een super deluxe hotel boxspring in je slaapkamer? De Boxspring Electric Elegant voldoet absoluut aan alle eisen van een hotelbed! Deze comfortabele boxspring is uitgevoerd met een elektrisch verstelbare pocketvering box, pocketvering matras én koudschuim of traagschuim splittopper. Door het luxe hoofdbord en brede keuze aan stoffen is deze boxspring perfect voor je eigen hotelkamer!

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op