Oplossingen voor een Boxspring met een Te Groot Matras

Een boxspring met een te groot matras

Als je een nieuwe boxspring koopt dan krijg je hier een goed matras bij. We leveren boxsprings zelfs inclusief topmatras. Misschien heb je een matras dat nog in goede staat is en op je nieuwe boxspring wil gebruiken. Is het matras te groot voor de boxspring? We bieden een aantal oplossingen.

Een nieuw en kwalitatief matras kopen

Wanneer het matras te groot is voor de boxspring kun je het beste een nieuw matras kopen. Dit is de meest eenvoudige oplossing. En ook nog eens een goede oplossing wanneer je huidige matras niet aan de kwaliteitseisen voldoet.

Matrassen hebben een levensduur die varieert van 7 tot 15 jaar. De levensduur is afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Ook de dikte speelt mee. Dikkere matrassen zijn vaak duurzamer.

Een polyether matras heeft de kortste levensduur. Polyether is een goedkoop schuim en erg populair als matras. Maar het zakt snel in, vooral als je wat zwaarder bent.

Koudschuim, traagschuim en pocketvering gaan relatief lang mee, mits er gebruik is gemaakt van kwalitatieve materialen. Kijk dus of je matras aan vervanging toe is.

Hoe weet ik of ik een nieuw matras nodig heb?

Merk je dat je steeds vaker wakker wordt met rugklachten, nekpijn of pijn aan de schouders of heupen? Dit kan zomaar aan je matras liggen. Kijk of je kuilen in het matras ziet. Ook onregelmatigheden is een teken dat het matras niet meer zo goed is. Verder verraden schimmelplekken of een nare lucht dat het matras echt aan vervanging toe is.

Een nieuw onderstel (box) kopen

Wil je jouw huidige matras behouden maar is dit te groot voor de boxspring? Misschien kun je een nieuw onderstel kopen. Dit is het onderste gedeelte van de boxspring. Het bestaat uit een frame en een bedbodem van latten of pocketvering.

Normaal gesproken gaat een boxspring bedbodem tussen de 20 en 25 jaar mee. Bij een lagere kwaliteit ligt de levensduur op 15 tot 20 jaar.

Het onderstel is aan vervanging toe wanneer het doorzakt of veel piept of kraakt. Ook gebroken onderdelen wijzen op slijtage.

Kan ik een matras op maat snijden?

Bij een boxspring met een te groot matras denk je al snel aan het matras op maat snijden. Moet je dit wel doen en is dit ook mogelijk?

Gaat het om een vrij nieuw matras dan is het natuurlijk zonde om hierin te snijden of te knippen. Misschien kun je het matras voor een ander bed gebruiken en koop je voor je boxspring een nieuw matras. Of je ruilt het met iemand in je omgeving.

Bij een wat ouder matras kun je het risico wel aangaan: op maat snijden. Ook bij een goedkoop matras durven veel mensen dit wel aan.

Let op want niet alle matrassen kun je zelf op maat snijden. Doe dit zeker niet met een pocketvering matras. Ook een gelmatras is hier minder geschikt voor. Terwijl dit met een latexmatras ontzettend moeilijk gaat.

Waarbij polyether het meest makkelijke materiaal is.

Wanneer het matras te ver oversteekt

Is het matras te groot voor de boxspring? Wanneer je deze situatie laat zoals hij is dan steekt het matras over de bedrand uit.

Het eerste probleem is dat dit niet mooi uitziet. Je slaapkamer krijgt een rommelige uitstraling. Een ander nadeel is dat je uit bed kan rollen. Vooral als je gewend bent om op het randje van je matras te slapen. Door het overhangend gedeelte van het matras rol je makkelijk uit bed. Dit kan verwondingen met zich meebrengen.

Juist om deze redenen is het beter om een goed passend matras op je boxspring te leggen. Dit geldt niet alleen voor het matras maar ook voor het topmatras.

Een nieuwe boxspringcombinatie

Misschien is je hele bed aan vervanging toe. Of je wil een nieuwe look in je slaapkamer creëren. We hebben betrouwbare boxspringcombinaties in ons assortiment.

Wat kun je verwachten? Bij aankoop van een boxspring combinatie ontvang je niet alleen het onderstel en het matras maar ook een comfortabel topmatras. Dit is een extra laag die bovenop het matras komt te liggen.

Afhankelijk van het model ontvang je er ook een mooi hoofdbord bij. Dit past perfect bij de rest van de boxspring combinatie.

Verschillende kleuren en stofferingen

Of je nu van wit of rood, van leder of velvet houdt: we hebben ontzettend veel keuze. Alleen al met betrekking tot kleuren kom je ogen tekort. Blauw of groen, mysterieus zwart of hemelsblauw: we hebben het in ons assortiment.

Met betrekking tot stoffering is het goed om hier even bij stil te staan. Ga je voor de standaardstoffering van polyester, houd je van het strakke en onderhoudsvriendelijke kunstleer of de romantische velvet look? Vind je het moeilijk om een keuze te maken dan kun je natuurlijk ook één of meerdere staaltjes stof aanvragen. Je bekijkt thuis op je gemak welke boxspring het beste bij jou en je slaapkamer past.

Top drie boxsprings met juiste maat matras

Blijf niet op een boxspring met een te groot matras liggen. Dit is oncomfortabel en je vergroot de kans dat je uit bed rolt. Daarnaast ziet dit gewoon niet mooi uit. In de webshop vind je verschillende boxspringcombinaties, maar ook losse matrassen en onderstellen.

We helpen je graag bij het maken van een keuze. We hebben een top drie gemaakt van populaire boxsprings. Deze zijn altijd inclusief matras dat perfect past. Ook krijg je er een topmatras bij. Ontdek onze top drie en bekijk of hier iets voor jou tussen zit.

Elektrische Boxspring Elegant

Een luxe boxspring voor één persoon of twee personen: dit is een van onze toppertjes. Elektrische Boxspring Elegant ligt elke nacht weer comfortabel, daar is geen twijfel over mogelijk. Met de elektrisch verstelbare pocketvering box bepaal je jouw lig- of zithouding. Ideaal om voor het slapengaan nog even een boek te lezen of televisie te kijken. Misschien in de ochtend een heerlijk ontbijtje op bed. Heb je last van brandend maagzuur dan is het ook wel handig dat het hoofdeinde omhoog kan.

Het 7-zone pocketvering matras biedt de juiste ondersteuning aan je lichaam. Vooral specifieke plekken zoals je schouders en heupen krijgen extra ondersteuning. Pocketvering heeft een open structuur waardoor dit matras zeer goed ventileert. Ideaal bij nachtelijk zweten of wanneer je het snel warm hebt.

Omdat het hier om een boxspringcombinatie gaat weet je altijd zeker dat het matras niet te groot of te klein is. Het past perfect! Ook het topmatras van 4 cm hoog is precies op maat, daar zorgen wij voor.

Ledikant met opbergruimte Asolo

Wanneer je naar dit ledikant met boxspring uitstraling kijkt moet je even met je ogen knipperen: is het matras te klein voor de boxspring? Nee, het past prima maar we geven het toe: de omranding heeft een hypermoderne uitstraling. Hierdoor lijkt het matras met bedbodem in een superzachte muur weg te zakken. Zoiets wil je toch in jouw moderne slaapkamer hebben?

De stoffering van het hoofdbord en de omranding voelt niet alleen zacht aan maar is ook makkelijk in onderhoud. Af en toe stofzuigen en vlekken met een lichtvochtige doek weghalen.

Aan de onderkant, onder de lattenbodem, zit een verrassing: een opbergruimte van 14 cm hoog. Hier bewaar je jouw spullen of misschien wel items waar anderen niet bij mogen.

Ledikant met opbergruimte Asolo wordt geleverd inclusief de luxe omranding, het bijpassend hoofdbord en een goede lattenbodem. Eventueel kies je voor een elektrisch verstelbaar lattenbodem. Het matras en de topper zijn niet inbegrepen. Zorg dat je de juiste maat matras erbij bestelt. Heb je al een matras? Dan is dit ledikant een prima oplossing voor jouw slaapkamer.

Boxspring Style

We sluiten af in stijl, en wel met Boxspring Style. Ja de naam is toepasselijk maar het belangrijkste is het comfort dat deze boxspring jou biedt. En dat ook nog eens tegen een hele mooie prijs.

Maak keuze uit verschillende tweepersoons afmetingen van 140 × 200 cm tot 200 × 220 cm. Hiermee is deze boxspring dus ook geschikt voor lange mensen. De box oftewel bedbodem is voorzien van bonellvering. Tegen een kleine meerprijs kies je voor pocketvering. De hoogte van de box varieert van 20 cm tot 30 cm.

Standaard bestaat dit bed uit twee losse matrassen. Heb je liever een groot matras dan kan dit natuurlijk ook. Uiteraard in de juiste maat zodat het matras nooit te groot voor de boxspring is. Verder heb je nog andere opties zoals de pootjes, de hardheid van het matras en welk type topmatras je erbij wil. Ga je voor extra luxe dan kies je ook nog een voetbord met televisielift.

Nog even alles samengevat

Alles nog eens rustig nalezen? In deze tabel staat alles wat je moet weten.

Probleem Oplossingen
Te groot matras voor boxspring - Levensduur van een topper is korter dan een normaal matras Nieuw matras kopen
- Nieuw onderstel (box) kopen
- Matras op maat snijden (bij oudere/goedkopere matrassen)
- Voorkom overhangend matras
Hoe weet ik of ik een nieuw matras nodig heb? - Rugklachten, nekpijn, pijnlijke schouders of heupen
- Kuilen, onregelmatigheden
- Schimmelplekken, nare geur in matras
Verschillende boxspringcombinaties - Elektrische Boxspring Elegant: Luxe, elektrisch verstelbaar, 7-zone pocketvering matras
- Ledikant met opbergruimte Asolo: Modern design, opbergruimte, lattenbodem inbegrepen
- Matras op maat snijden (bij oudere/goedkopere matrassen)
- Boxspring Style: Comfortabel, verschillende afmetingen, diverse opties, bonellvering bedbodem