Is een dure boxspring beter dan de goedkopere modellen?

Is een dure boxspring beter dan de goedkopere modellen?

Ze zeggen wel eens “goedkoop is duurkoop”. Dit geldt zeker voor veel producten. Denk maar eens aan elektronica, er is kwaliteitsverschil tussen Bosch- en huismerk wasmachines. Ook voor kleding geldt dit: kwalitatieve merken hebben een lange levensduur, goedkope merken kunnen zelfs schoonheidsfoutjes bevatten. Maar hoe zit dit met bedden? Is een dure boxspring echt veel beter dan de goedkopere modellen?

Dit zegt de Consumentenbond

De Consumentenbond test regelmatig producten. Dat kan van alles zijn, van bedden en matrassen tot televisies en autostoeltjes. Volgens de Consumentenbond komen de dure merken niet ontzettend veel beter uit de test dan de goedkopere merken.

Het is vooral belangrijk om een boxspring te kiezen die aansluit op jouw lichaamsbouw, de manier waarop je slaapt en wat je mooi vindt. Daarnaast speelt je budget een grote rol.

Hoe duur is een boxspring gemiddeld?

De prijzen van boxspring bedden lopen uiteen. De grote merken zijn altijd duurder. Dit heeft niet altijd met kwaliteit te maken, je betaalt óók voor de merknaam. Voor een boxspring van een bekend merk betaal je al snel tussen de € 3000 en € 8000. Hoe meer luxe je wenst, hoe meer je moet betalen.

Een boxspring van een gemiddeld merk kost tussen de € 1000 en € 5000. Er zijn ook spotgoedkope merken, waarbij je een boxspring vanaf € 250 aanschaft.

Natuurlijk heeft de prijs met verschillende zaken te maken. Zo is een eenpersoons boxspring goedkoper dan eentje met een breedte van 200 cm. Ook het materiaal speelt mee: ga je voor stoffering, kunstleder of echte leder? Daarnaast bepalen extra opties de prijs. Zoals een extra luxe topper, of andere pootjes voor onder het bed.

Heel goedkoop is niet altijd de beste keuze

Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk uit zijn. Aan de andere kant is kwaliteit net zo belangrijk. Wees daarom een beetje voorzichtig met zeer goedkope boxsprings. Deze bestaan uit minder duurzame materialen. Ook krijg je hier vaak goedkope matrassen bijgeleverd. Je bent dan wel goedkoper uit, je levert ook veel op comfort in.

Vaak zie je dat de allergoedkoopste boxsprings een slechte ondersteuning bieden. Ook heb je weinig keus met betrekking tot de bekleding en de kleuren. Zoals veel experts zeggen: een hele goedkope boxspring is niet altijd de beste keuze. Je hebt niks aan een bed dat over vijf jaar al aan vervanging toe is.

 

Aspect Goedkoop Duurkoop
Prijsklasse Tot €300 €3000 - €8000
Luxe en service Minder extra service Extra service, zoals verlengde garantie
Duurzaamheid en Comfort Kan minder duurzaam zijn. Comfort mogelijk lager Verwachte hogere duurzaamheid - Verwacht hoger comfort.
Design en kleuren Beperkte keuze in designs en kleuren. Ruime keuze in designs en kleuren.

 

Een hoge prijs geeft soms een negatief gevoel

Veel mensen kiezen voor een dure boxspring omdat ze van mening zijn dat deze een betere kwaliteit en comfort biedt. Zoals je hebt kunnen lezen valt dit in de praktijk echt wel mee. Regelmatig komen de goedkopere merken zeer goed uit de test.

Wel is het zo dat je bij een duur merk vaak extra service krijgt, zoals een verlengde garantieperiode. Of je ontvangt wat extra opties. Bedenk wel dat deze opties in de prijs verwerkt zijn!

Betaal je veel voor een boxspring? Dan kun je hier achteraf spijt van krijgen. Met spijt slaap je niet lekker, waardoor je misschien wel met tegenzin naar bed gaat. Bepaal dus vooraf je budget en zet al je wensen op een rijtje.

De voordelen van een boxspring

  • Complete combinatie met bodem, matras en topdekmatras.
  • Luxe uitstraling en vergelijkbaar met hotelbedden.
  • Makkelijk in- en uitstappen door hoogte.

Een boxspring hoeft niet duurder te zijn dan een normaal bed. Een groot voordeel van een boxspring is dat je een complete combinatie koopt. Je ontvangt niet alleen de bodem (box) maar ook het matras en in veel gevallen een topdekmatras. Dat laatste zit er bij ons (bijna) altijd bij.

Velen denken dat een boxspring groter is dan een normaal bed. Dit klopt niet, zonder hoofd- en voetbord is het boxspring net zo groot als het matras. Het zijn juist het hoofd- en voetbord die het bed langer maken, maar ook met een luxe uitstraling. Je bed wordt er niet breder van.

Een ander voordeel is de luxe wanneer je in zo’n bed slaapt. Iedereen kent wel de geweldige Van der Valk hotelbedden. Of de boxspringbedden. Wanneer je hier eenmaal in gelegen hebt, ben je geneigd om thuis direct een vergelijkbaar bed te kopen.

Heb je normaal moeite met in en uit bed stappen? Een boxspring is wat hoger, waardoor het in- en uitstappen hartstikke makkelijk gaat. Door de pootjes weg te laten maak je het bed wat lager, ideaal voor kleine mensen. Maar je kunt ook voor wat hogere pootjes kiezen. Daarnaast kun je het bed via het matras en de topper verhogen, simpelweg door voor dikkere matrassen te kiezen.

Het design en de kleuren

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat een dure boxspring niet altijd beter is dan de goedkopere modellen. Let je wel even goed op de uitstraling? Je wil immers een bed dat goed bij het interieur van je slaapkamer past.

Onze boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Je kiest bijvoorbeeld voor een zachte stoffering, of juist een onderhoudsvriendelijke bekleding van (kunst)leder. Je hebt het voor het uitkiezen.

Of je nu van donkere of lichte kleuren houdt, van zwart, wit of juist natuurlijk groen: je kiest uit ontzettend veel verschillende kleuren. Kijk hierbij naar de huidige of gewenste inrichting van je slaapkamer. Heb je bijvoorbeeld veel donkere kleuren in je slaapkamer, dan is het aan te raden om het bed in een lichtere kleur te kiezen. Zo breng je het juiste contrast aan, en lijkt je kamer niet te donker.

Lichte kleuren zijn geweldig en laten je slaapkamer groter lijken. Dit is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Een nadeel van lichte kleuren is dat je hier sneller vlekken op ziet. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een kleur.

3x de beste (en betaalbare) boxsprings

We laten zien dat boxsprings helemaal niet duur hoeven te zijn. We zetten drie betaalbare modellen op een rij, sommigen hebben ook nog eens met extraatjes zoals een tv-lift of opbergruimte.

Boxspring met opbergruimte Rome

Is je slaapkamer niet zo groot of kun je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Dan is Boxspring Rome een goede keuze. Dit comfortabele bed heeft een ingebouwde opbergruimte, waarbij je het liggedeelte middels een gasveer eenvoudig omhoog klapt. De opbergruimte is net zo royaal als het ligoppervlak.

De boxspring zelf wordt geleverd met een matras met bonellvering of pocketvering, dat mag je zelf bepalen. Je krijgt er een topdekmatras van koudschuim bij. Of als je voor extra luxe gaat: traagschuim, latex of zelfs een 7-zone geltopper.

Dit tweepersoonsbed is verkrijgbaar in verschillende breedtes (140-180 cm) en lengtes. Dit maakt Boxspring Rome ook zeer geschikt voor grote mensen.

Elektrisch verstelbare boxspring

Je hebt luxueus slapen, of je kiest voor koninklijk slapen. Met deze elektrisch verstelbare boxspring verstel je het hoofdeinde of het voeteinde zodat je in een comfortabele houding ligt. Handig tijdens het tv-kijken of het lezen van een boek, maar een verhoogd hoofdeinde brengt ook verlichting wanneer je last hebt van brandend maagzuur.

Moet je de bloedcirculatie in de benen bevorderen? Zet het voeteneind dan een beetje omhoog. Ook dat regel je heel makkelijk via de afstandsbediening.

Naast al die luxe ziet deze boxspring geweldig uit. Van welke bekleding je ook houdt, we hebben het in ons assortiment. Ook met betrekking tot de kleurtjes hebben we ontzettend veel keuze. Daarnaast kies je uit verschillende opties, zoals een hoge of een lage box, het type matras en of je er nachtkastjes bij wil. Met dit model laten we zien dat betaalbare boxsprings net zo goed zijn als de dure aanbieders.

Boxspring Style

Als laatste een boxspring die prima in het rijtje ‘betaalbare en kwalitatieve bedden’ past. Behoefte aan een bed van 140 × 200 cm, of een royale afmeting van 200 × 220 cm? Het is allemaal mogelijk. Net als je keuze met betrekking tot het type box, de hoogte hiervan en welk matras je neemt.

Hebben we ook al verteld over de mogelijkheden met betrekking tot nachtkastjes, een dekenkist of een voetbord met televisielift? Je maakt het zo luxe als je zelf wil.

Het ligcomfort is ontzettend hoog. Dit komt door de pocketverenbox, in combinatie met een matras dat maar liefst 360 pocketveren per vierkante meter bevat. Het topmatras ventileert uitstekend en is antiallergisch. Boxspring Style past helemaal bij jouw stijl!