Hoeslaken wassen? Zo doe je het!

Hoeslaken wassen? Dit is simpel. Je stopt hem in de wasmachine en klaar. Toch zijn er wat belangrijke tips en tricks die je waarschijnlijk nog niet kent. Die zorgen ervoor dat je hoeslaken veel langer als nieuw blijft. Ook wordt hij daarmee weer echt stralend en mooi schoon. Daarnaast blijft de stof mooi en heb je zo min mogelijk huisstofmijt in bed. Belangrijk natuurlijk want een vies, verkleurd of vlekkerig hoeslaken is natuurlijk niet fijn. We geven je de beste wastips voor je hoeslaken van professionals. Ook vertellen we je hoe je zweet- of bloedvlekken uit je hoeslaken verwijdert.

Hoeslaken wassen tips

Om je hoeslakens echt mooi en schoon te houden, was je ze als volgt:

  • Was je hoeslaken altijd binnenste buiten.In de hoeken van je hoeslaken zit namelijk veel stof en vuil. Wanneer je deze binnenste buiten draait, word je hoeslaken echt optimaal schoon. Doe je dit niet dan is de kans dat er stof en huisstofmijt achterblijft groot.
  • Was je beddengoed apart en niet met andere kleding samen. Het beste kun je je hoeslaken en je dekbedovertrek dus samen wassen. Met andere stoffen ontstaat er wrijving. Daardoor is er meer kans op het pillen van de stof.
  • Droog je hoeslaken op een wasrek of buiten. Er is niets beter voor je was dan om deze buiten in de zon of frisse lucht te laten drogen. Ook is dit het behoud van je hoeslakens. Ze blijven zo veel langer mooi dan wanneer je ze in de droger stopt.
  • Transpiratievlekken verwijderen: stop je hoeslaken direct in de wasmachine. Was hem op een lage temperatuur. Daarna zijn de bloedvlekken volledig verdwenen. Je kunt bloedvlekken ook verwijderen door de plek nat te maken en er wat shampoo in te borstelen.

Hoeslaken wassen, hoeveel graden?

Wanneer je je onderlakens gaat wassen, op hoeveel graden kun je dat dan het beste doen? Sommigen zeggen dat je een hoeslaken op 90 graden moet wassen. Anderen zeggen weer dat een hoeslaken wassen op 60 graden voldoende is.

Natuurlijk mag een hoeslaken ook op deze hogere temperaturen gewassen worden. Maar dat is helaas niet zo goed voor de stof. Wil je dat je hoeslaken lang meegaat? Was je hoeslaken dan op 30 of 40 graden.

Is je beddengoed echt heel vuil? Dan is 60 graden de minimum was temperatuur die alle schimmels, bacteriën en huismijt doodt.

Was je hoeslakens bij voorkeur elke week. We verliezen veel vocht in bed. En zo is de kans op huisstofmijt in bed ook het kleinst.

Nieuw hoeslaken eerste keer wassen

Moet je nieuwe hoeslakens eerst wassen? Wanneer je een nieuw hoeslaken voor het eerst gaat wassen, moet je even op een aantal dingen letten. Wij adviseren om een nieuw hoeslaken altijd eerst te wassen voor gebruik. Zo is het hoeslaken helemaal fris en schoon. Ook neemt deze dan beter vocht op. Voeg tijdens de eerste wasbeurt een klein beetje witte schoonmaakazijn toe. Zo absorbeert het onderlaken straks meer vocht. Ook fixeert dit de kleur en werkt het hetzelfde als wasverzachter.

Hoeslaken kopen

Boxspring Xpert heeft verschillende soorten hoeslakens in het assortiment in allerlei verschillende kleuren. Het assortiment bestaat uit matras hoeslakens, topper hoeslakens, splittopper hoeslakens en kinderhoeslakens. Van goedkope hoeslakens tot luxe hoeslakens, er is voor ieder wat wils! Alle hoeslakens zijn vervaardigd uit de katoenen stof jersey. Jersey is katoen dat op een speciale manier is geweven waardoor het zeer elastisch wordt en kwalitatief hoogwaardig is. De hoeslakens zijn daarnaast ademend, vocht absorberend en heerlijk zacht. De hoeslakens hoeven bovendien niet gestreken te worden, omdat ze altijd mooi strak om je topper of matras zitten. Bekijk hier het volledige assortiment hoeslakens.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op