Dit zijn de populairste afmetingen voor een boxspringbed!

De meeste mensen staan hier meestal niet bij stil. Maar de juiste afmetingen voor je boxspringbed bed zijn echt cruciaal. Beweeg je bijvoorbeeld veel in bed of vind je wat extra ruimte prettig? Dan kun beter kiezen voor een grotere afmeting van je boxspringbed. Ook je lengte en lichaamsbouw spelen een belangrijke rol. Dus ja, waar kies je voor en waarom? In deze blog geven we je antwoord op deze vragen. Zo kun je straks goed voorbereid de juiste maat boxspringbed kopen.

De populairste afmetingen voor je boxspringbed

Ga je een boxspringbed kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende afmetingen. We beginnen even met een overzicht van de meest populaire afmetingen voor je boxspringbed. Zo weet je waar je uit kunt kiezen. Daarna leggen we uit hoe je de juiste maat voor je boxspringbed berekent. Dit heeft niet alleen maar te maken met je lichaamsbouw. Maar ook met de ruimte, wie het bed gebruikt en de overige bedmaterialen.

1-persoons boxspring afmetingen

  • 80 x 200cm
  • 90 x 200cm

Twijfelaar boxspring afmetingen

  • 140 x 200cm

2-persoons boxspring afmetingen

  • 160 x 200cm
  • 160 x 210cm
  • 180 x 200cm
  • 180 x 210 cm
  • 180 x 220 cm
  • 200 x 220 cm

Bewegingsruimte en comfort

De één beweegt meer tijdens het slapen dan de ander. En wanneer je veel beweegt en draait in je slaap, dan is voldoende ruimte zeer belangrijk. Kies in dit geval dus zeker voor een ruime afmeting van je boxspringbed. Ook comfort is natuurlijk essentieel. Je slaapt er namelijk zo’n 8 uur per nacht in. Voldoende ruimte is prettig en comfortabel tijdens je nachtrust. Je slaapt dan vaak ook beter. Niet iedereen heeft echter een ruime slaapkamer. Soms wordt de keuze dus ook bepaald door de beschikbare ruimte.

Wat is de juiste lengte en breedte?

Om de juiste afmetingen te berekenen, tel je simpelweg 15 tot 20 centimeter op bij je lichaamslengte. En bij een boxspringbed met verstelbare bodem is dat 25 centimeter. Ben je 1m80 of kleiner? Dan is de standaard lengte van 200 centimeter dus voldoende voor jou. Wanneer je langer bent, kies je voor een ruimere afmeting.

Bij de keuze van de juiste breedte van je boxspring is je lichaamsbouw bepalend. Bij een normaal postuur is de standaardmaat van 80 centimeter voldoende. Ben je breed gebouwd? Dan ga je uit van de schouderbreedte plus 40 centimeter. Je kiest dan voor een boxspring van 90 of 100cm breed.

De afmeting van je matras en je dekbed

Ook belangrijk om even bij stil te staan: Welke maat dekbed wil je graag op je boxspringbed? Sommige mensen vinden een dekbed van 200x240 dekbed namelijk te klein voor op een 180x200 boxspringbed. En niet alle dekbedden zijn beschikbaar in de grotere afmetingen 260x240 of 270x220 cm.

Heb je al een topper of wil je een specifieke matras op je boxspringbed? Dan is het belangrijk om even te checken of je deze kunt matchen met de juiste afmeting van je boxspringbed.

Last but not least: Slapen er ook logees in je bed of koop je je boxspringbed voor een bed & breakfast? Kies dan zeker voor de meest royale afmeting van je boxspringbed.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op