Boxspring met opbergruimte kopen? Enkele kooptips

Of je nu een kleine slaapkamer of veel extra beddengoed hebt: een boxspring met opbergruimte is de perfecte oplossing. Handig voor het opbergen van dekens en kussens, seizoenskleding of spullen die je graag op een makkelijk te bereiken plek bewaart. Let bij de aanschaf van een boxspring met opbergruimte altijd op de extra ruimte die het biedt. Maar ook of je makkelijk bij de opbergruimte kan.

Verschillende soorten boxsprings die opbergruimte bieden

Ben je op zoek naar een boxspring met opbergruimte? Je hebt keuze uit verschillende modellen. Zo heb je de boxspring met lades aan de onderzijde. Soms zitten twee of drie lades aan één kant, maar soms ook aan beide kanten van het bed. Dit laatste is vooral bij de tweepersoons boxspring het geval.

Lades zijn altijd makkelijk bereikbaar. Helaas zijn lades ook kwetsbaar, vooral wanneer je hier zwaardere artikelen in opbergt. Bovendien bieden lades wat minder opbergruimte omdat ze niet de hele onderkant van de boxspring beslaan.

Heb je behoefte aan veel opbergruimte of het opbergen van zwaardere spullen? Dan is een opbergruimte onder het gehele ligoppervlak een aanrader.

Het bereiken van de opbergruimte

Heb je veel opbergruimte nodig dan is een boxspring met opbergbak een geweldige keuze. Hier bewaar je verschillende (grote) items. Dit type boxspring werkt met behulp van een gasveer. Hiermee til je heel eenvoudig het matras op waardoor je de ruime opbergruimte aan de onderzijde bereikt.

De gasveer werkt zo soepel dat je met één hand het matras op kunt tillen. Het mechanisme zorgt ervoor dat het matrasgedeelte open blijft staan zodat je makkelijk bij de opbergbak kan.

Tips voor aankoop van een boxspring met opbergruimte

Voordat je een boxspring met opbergruimte koopt is het handig om je wensen op een rij te zetten. Welke afmeting moet het bed hebben? Ga je voor een hard of zacht matras? Wat vind je een mooie stoffering?

Natuurlijk speelt ook de behoefte aan opbergruimte een rol. Lades zijn makkelijk vanaf de zijkant bereikbaar maar wat kwetsbaarder en bieden minder opbergruimte. Terwijl een opbergbak ontzettend veel ruimte biedt maar minder geschikt is wanneer je er dagelijks bij moet.

Laten we eens kijken wat de beste boxspring met opbergruimte voor jouw situatie is.

Elektrische boxspring met opbergruimte

Een elektrisch verstelbare boxspring biedt extra luxe en comfort. Je bepaalt je lighouding door het hoofdgedeelte of het voetgedeelte afzonderlijk van elkaar in te stellen.

Een elektrische boxspring biedt je dus de voordelen van een heerlijk comfortabel bed met de extra luxe van het verstellen. De elektrische boxspring met opbergruimte is het beste van twee werelden.

Aan zo’n model hangt wel een hoger prijskaartje. Momenteel hebben we geen elektrische boxsprings met aan de onderzijde opbergruimte in ons assortiment. We proberen ons aanbod altijd betaalbaar te houden.

Een boxspring bed met grote opbergbak

Een echte aanrader is de boxspring met onder het gehele ligoppervlak een royale opbergbak. Ideaal voor het opbergen van seizoensdekbedden, kussens, dekens en andere grote items. Je komt nooit meer opbergruimte tekort. Dit is een geschikte oplossing voor kleine slaapkamers of bij te krappe slaapkamerkasten.

De opbergbak is stevig en hiermee ook geschikt voor zwaardere items. De gasveer maakt het heel makkelijk om het matrasgedeelte op te tillen, hier heb je geen kracht bij nodig. Wel is dit wat meer werk dan het openen van een lade. De boxspring met opbergbak is daarom bedoeld voor het opbergen van items die je niet dagelijks nodig hebt.

Het bed met opberglades

Als laatste nog de boxspring met lades. Bij het eenpersoonsbed bevinden de lades zich aan één zijde (zijkant). Heb je een tweepersoonsbed dan zitten de lades vaak aan beide kanten, maar soms ook aan slechts één zijkant. Soms zitten de lades juist aan het voetgedeelte.

Kijk altijd wat voor jou het meest praktische is. Heeft het bed aan beide kanten lades maar staat één zijkant tegen de muur? Dan is het lastig om aan dat gedeelte de lades te openen. Een boxspring weegt zwaarder dan een normaal bed dus die schuif je niet zo makkelijk aan de kant.

Houd er rekening mee dat lades geen zwaardere items kunnen dragen. Gebruik ze dan ook alleen voor de lichtere artikelen zoals dekens en kussens of wat kleding. Bewaar hier zeker geen (zware) boeken in.

Nog even alle voordelen op een rij

Al overtuigd van een boxspring inclusief opbergruimte? We zetten nog even de voordelen van dit type bed overzichtelijk op een rij.

  • De luxe en comfort van een boxspring (alsof je in een luxe hotelbed slaapt).
  • Geïntegreerde opbergruimte aan de onderkant van het bed.
  • Nooit meer een tekort aan opbergruimte op de slaapkamer.
  • Makkelijk in onderhoud.
  • Overzicht van beste boxspringbedden met opbergruimte

    Vind je het belangrijk dat een boxspring niet alleen van goede kwaliteit maar ook betaalbaar is? Dat komt goed uit want we richten ons op beiden. We hebben altijd een boxspringbed met opbergruimte die perfect bij jou past. Hierbij heb je keuze uit verschillende afmetingen, stoffering en kleuren. Je stelt je eigen boxspring helemaal zelf samen.

    Hieronder vind je onze top drie boxsprings met praktische opbergruimte. Mocht hier niks voor jou tussen zitten dan hebben we uiteraard nog veel meer in ons assortiment.

    Boxspring met opbergruimte Bergen

    Zoek je een boxspring met een Scandinavische look dan is model Bergen echt iets voor jou. De eenpersoons boxspring heeft opbergruimte die je aan de voorzijde opent. Bij het tweepersoonsbed open je de opbergruimte aan beide zijden van het bed.

    Wat maakt boxspring Bergen zo bijzonder? Allereerst de uitstraling: dit design pas perfect bij een landelijk ingerichte slaapkamer. Maar ook wanneer je voor modern of juist klassiek gaat.

    Natuurlijk draait het ook om comfort. Het bonellvering matras ligt heerlijk en de koudschuim topper voegt hier nóg meer ligcomfort aan toe. Oftewel: een topkeuze voor iedereen die graag uitgerust wakker wordt.

    Boxspring Kreta

    Ook model Kreta is voorzien van een royale opbergruimte aan de onderzijde. Dankzij het opbergsysteem blijft de slaapkamer altijd netjes. Bovendien kom je nooit meer opbergruimte tekort. Het design is strak en modern met wat speelse accenten. Is dit jouw favoriet?

    Boxspring Kreta is verkrijgbaar als eenpersoonsbed (80 of 90 cm breed) of als tweepersoonsbed (van 120 cm tot 200 cm). Kies uit een lengte van 200 cm, 210 cm of zelfs 220 cm. Hiermee is dit model ook voor lange mensen geschikt.

    Velvet of een standaard stoffering in verschillende kleuren, aan jou de keuze. Ook met betrekking tot het type matras heb je het voor het zeggen.

    Ledikant met opbergruimte Honey

    Geen boxspring maar een modern ledikant: misschien staat dit leuker in jouw slaapkamer. Het voordeel van een ledikant is de lagere instaphoogte. Ook is dit bed minder zwaar waardoor je het wat makkelijker verschuift. Ideaal tijdens het schoonmaken.

    Ledikant Honey is uitgerust met een royale opbergbak die onder het hele ligoppervlak aanwezig is. Dit is dus zo groot als de afmeting van het bed dat je kiest! De opbergbak bereik je door het optillen van de bedbodem met matras. Dit hoef je uiteraard niet met grote kracht te doen: het gasveermechanisme doet het zware werk.

    Het ledikant wordt geleverd inclusief lattenbodem en natuurlijk die geweldige opbergruimte. Een matras en topper zijn los bij te bestellen.