Warm in bed? Kies een verkoelende topper & beddengoed

Als je het snel warm in bed hebt ken je het wel, je ligt te woelen in bed maar je kan maar niet slapen omdat je het te warm hebt en flink aan het zweten bent. De zon heeft de hele dag op de slaapkamer ramen lopen schijnen en daardoor voelt het aan als een sauna. Dit kan je nachtrust erg verstoren, wat er in resulteert dat je overdag minder goed kan presteren. Een verkoelende topper en verkoelend beddengoed kan dan een goede oplossing bieden. Maar welke topper en beddengoed moet je dan bestellen? In deze blog geven wij hier meer informatie over met o.a. onze top drie verkoelende toppers. Daarnaast geven we nog een aantal handige tips om te voorkomen dat het te warm in je bed of op je slaapkamer wordt.

Te warm door de samenstelling van het bed

De samenstelling van je bed heeft veel invloed op de temperatuur in bed. Heb je het snel warm in bed? Dan kun je beter gaan voor verkoelende materialen. Een verkoelende topper en verkoelend beddengoed hebben veel invloed op de temperatuur in bed. Onderstaand worden deze elementen van je bed verder toegelicht.

Kies een verkoelende topper

Het matras en/of de topper heeft veel invloed op de temperatuur in bed. Als een matras of topper een gesloten celstructuur heeft, kan vocht en warmte niet goed afgevoerd worden. Dit resulteert in een hoge temperatuur in je bed en het zal plakkerig aanvoelen doordat het vocht niet afgevoerd wordt. Voorbeelden van materialen waarbij dit voorkomt zijn polyether en traagschuim. Een voorbeeld van een materiaal dat wel geschikt is voor mensen die het snel warm hebben is gel. Heb je momenteel een topper die niet goed ventileert? Dan raden wij aan om een nieuwe topper te kopen die wel goed ventileert. Heb je een matras die niet goed ventileert? Dan zou je een nieuw matras kunnen kopen die wel goed ventileert. Kies dan bijvoorbeeld voor een matras met pocketvering. Een andere en veel voordelige optie is om dan een verkoelende topper op je matras te leggen. Het is immers zonde om een duur matras te kopen als deze verder nog van goede kwaliteit is. Benieuwd welke toppers uit ons assortiment verkoelend zijn? Onderstaand hebben we onze top drie verkoelende toppers opgesteld.

Nr 3. Hybride schuim topper Xdura Premium

Hybride topdekmatras

Onze hybride schuim topper Xdura beschikt over een uitstekende ventilatie. Het schuim heeft een speciale celstructuur wat zorgt voor een uitstekende luchtdoorlatendheid. Dit resulteert in minder warmte- en vochtophoping. In ons assortiment vind je daarnaast twee uitvoeringen van deze topper namelijk een Classic en Premium variant. De Premium variant is uitgevoerd met een Tencel tijk. Tencel beschikt over een uitstekende temperatuur- en vochtregeling. Daarom is een Premium tijk geschikter voor mensen die het snel warm hebben in bed. Een ander groot voordeel van Xdura is de duurzaamheid. Dit schuimsoort heeft een zeer lange levensduur, is scheurvast en tegelijkertijd elastisch. Daarnaast zijn al onze toppers van hoogwaardige Duitse kwaliteit en zijn ze gecerticifceerd volgens de OEKOTEX Standard 100.

Nr 2. Gel koudschuim topper Premium

Gel topdekmatras

Zoek je een verkoelende topper? Dan is een topper met gel de beste optie. Daarom is onze gel koudschuim topper Premium op de tweede plaats geëindigd. Gel is bovengemiddeld ademend en staat bekend om de verkoelende werking. Dit zorgt voor een aangenaam en fris bedklimaat. Perfect dus als je het snel warm in bed hebt. Een ander groot voordeel van gel is dat het naar je lichaam vormt. Hierdoor kunnen rug-, spier- en gewrichtsklachten voorkomen en/of verminderd worden. Het koudschuim in de topper zorgt voor een zeer goede ondersteuning. Onze gel koudschuim topper premium beschikt eveneens over een Tencel tijk. Door de uitstekende temperatuur- en vochtregeling van Tencel zal ook de tijk voor verkoeling zorgen.

Nr 1. De beste verkoelende topper

7-zone topdekmatras

Op zoek naar de beste verkoelende topper? Kies dan voor onze 7-zone gel koudschuim topper. Deze topper beschikt over dezelfde verkoelende eigenschappen als de nummer 2, maar is 2 cm dikker en beschikt over 7-zones. Dit heeft geen invloed op de verkoelende werking, maar geeft wel een aangenamer ligcomfort. Wil je de beste verkoelende topper of een andere topper uit ons assortiment bestellen? Op al onze verkoelende toppers geldt een zeer snelle levertijd van 6 tot 10 werkdagen. Je wil immers niet nog weken op je te warme topper slapen. Daarnaast wordt het ook nog gratis thuisbezorgd. Nog niet 100% overtuigd? Test het dan gewoon 100 dagen uit door er op proef te slapen.

Verkoelende splittopper

Heb je een elektrisch verstelbaar bed? Dan kun je beter gaan voor een verkoelende splittopper. Een splittopper is aan de bovenzijde voorzien van een split. Hierdoor kunnen allebei de delen afzonderlijk van elkaar bewegen. Gelukkig zijn onze Hybride schuim Xdura, Gel koudschuim en 7-zone gel toppers ook verkrijgbaar als topper met split.

Kies verkoelend beddengoed

Naast een topper, heeft het type beddengoed ook veel invloed op de temperatuur in bed. Het is daarom een goed idee om je huidige te warme beddengoed te vervangen door ademend en verkoelend beddengoed.

Een dun of verkoelend dekbed

Verkoelend dekbed Outlast

Heb je het warm in bed? Dan is het eerste beddengoed waar je naar moet kijken je dekbed. Je dekbed heeft de grootste invloed op de temperatuur in je slaapkamer. Als je het snel warm hebt in bed is het verstandig om een dun dekbed te kopen. Het dunste dekbed uit onze collectie is het dekbed microvezel zomer. Naast de dikte van het dekbed, speelt ook het materiaal een belangrijke rol. Synthetische materialen ventileren bijvoorbeeld minder goed t.o.v. dons of wol. Een andere zeer goede optie is onze Outlast dekbed. Outlast is uniek door de temperatuur regulerende eigenschappen. Deze unieke Outlast laag zorgt ervoor dat warmte wordt geabsorbeerd. Hierdoor heb je altijd een heerlijk koel dekbed. Is de temperatuur gedaald? Dan geeft het Outlast dekbed de warmte automatisch weer af! Het dekbed heeft daarnaast aan de ene zijde een blauwe bies en aan de andere zijde een rode bies. Gebruik de kant met de blauwe bies voor een koel effect en de kant met de rode bies voor een warmer effect.

Verkoelend hoofdkussen

Verkoelend hoofdkussen gel

Het hoofdkussen speelt ook een belangrijke rol voor de temperatuur in bed. Hoofdkussens zijn net als dekbedden verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen. Als je het snel warm in bed hebt, is ook niet elk materiaal hoofdkussen geschikt. Heb je het snel warm en kies je voor een microvezel hoofdkussen? Dan kan je hoofdkussen al snel klam gaan aanvoelen. In ons assortiment vind je ook een Outlast hoofdkussen. Dit hoofdkussen beschikt over dezelfde eigenschappen als het Outlast dekbed en is daardoor uitermate geschikt voor mensen die het snel warm in bed hebben. Een andere hele goede optie is ons gel hoofdkussen. Net als bij de gel toppers, zorgt het gel in dit hoofdkussen voor een zeer verkoelende werking.

Verkoelend dekbedovertrek

Verkoelend dekbedovertrek

Je dekbedovertrek heeft ook invloed op de temperatuur in bed. Je kunt dan het beste gaan voor een dekbedovertrek van katoen of van katoensatijn. Onze favoriet is een dekbedovertrek van katoensatijn. Katoensatijn is ademend en vocht absorberend. Een dekbedovertrek van katoensatijn zal heerlijk koel aanvoelen in de warme zomerdagen.

Verkoelend hoeslaken

Het laatste beddengoed dat invloed heeft op de temperatuur in bed is het hoeslaken. Hoeslakens gemaakt van jersey, flanel of badstof worden over het algemeen als warm ervaren. Wil je verkoelende hoeslakens? Dan kun je beter gaan voor percal of katoensatijnen hoeslakens.

Handige tips om te voorkomen dat het te warm in bed of je slaapkamer wordt

Niet alleen de samenstelling van het bed heeft invloed op de temperatuur in bed, ook andere aspecten kunnen een belangrijke rol spelen. Onderstaand geven we een aantal tips om te voorkomen dat het te warm in bed of je slaapkamer wordt.

  • Slaap naakt: door het dragen van zo min mogelijk kleding kun jij je lichaam goed koel houden. Slaap je liever niet naakt? Kies dan voor luchtige kleding die los zit gemaakt van katoen bijvoorbeeld. Op deze manier geef je jouw lichaam nog genoeg kans om de overtollige warmte kwijt te kunnen.
  • Slaap los van elkaar: als je dicht tegen elkaar aan slaapt voel je de warmte van elkaar. Ook ga je aan elkaar plakken wat oncomfortabel is.
  • Doe je voeten en polsen in lauw water of neem een douch: door je voeten en polsen voor het slapen onder een lauwe kraan te doen koelt je lichaam goed af. Een andere goede optie is om een lauwe douch te nemen. Je bent dan gelijk niet meer plakkerig! Maar je zal je vast afvragen kan ik dan niet beter koud douchen om af te koelen? Het antwoord is nee. Bij een koude douch vernauwen de bloedvaten waardoor je minder warmte kwijt kunt.
  • Sla je dekbed na het slapen open: veel mensen hebben de gewoonte om na het slapen gelijk het bed op te maken. Het ziet er netjes uit, maar eigenlijk is het niet goed voor je gezondheid. Door het bed op te maken blijft het warm en vochtig onder de dekens. Daarnaast gedijen kleine organismen zoals huisstofmijt het beste in warme en vochtige omgevingen.
  • Sluit deuren, ramen, gordijnen en/of rolluiken overdag: een andere goede tip is om op warme dagen de deuren, ramen, gordijnen en /of rolluiken overdag te sluiten. Op deze manier heeft de warmte minder kans om binnen te komen.
  • Slaap met het raam open: door te slapen met het raam open koelt de kamer af en wordt het beter geventileerd. Dit resulteert in het beter afvoeren van zweet, een hoger zuurstofgehalte (kleinere kans om met hoofdpijn wakker te worden) en je slaapt dieper. Genoeg reden dus om met het raam open te slapen!
  • Zet de airco of ventilator aan: het beste is om de airco of ventilator in de avond, maar niet tijdens het slapen aan te zetten. Bij een ventilator zet je het bij voorkeur aan als het buiten is afgekoeld en zet je het richting een open raam. De koude lucht komt op deze manier naar binnen en de kamer koelt heerlijk af.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op