Zo maak je zelf je eigen hoofdbord!

Zo maak je zelf je eigen hoofdbord!

Wist je dat je van je hoofdbord heel snel en eenvoudig de smaakmaker in je slaapkamer kunt maken? Een uniek design hoofdbord achter je boxspring is namelijk de blikvanger in deze ruimte. Het is vaak het eerste dat je ziet in een slaapkamer. Niet zo verwonderlijk dus dat we tegenwoordig de meest creatieve varianten aan DIY hoofdborden zien. Zo geef je je boxpringbed echt die unieke vibe. We zetten de meest trendy en creatieve DIY ideeën om zelf een hoofdbord achter je boxspring te maken even voor je op een rij.

Houten wand met kast

Hout is zeer trendy deze dagen in de slaapkamer. Het hoofdbord plaatsen we daarbij steeds vaker over de hele breedte van de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een volledig massieve houten wand. Achter het bed zien we dan vaak een smalle hoge kast van dezelfde houtsoort.

Zo creëer je ook direct wat extra opbergruimte in je slaapkamer. In de nis aan de bovenzijde van de kast, plaats je een rij fraaie led spotjes met naar beneden gerichte lichtbundel. En natuurlijk zet je hier ook wat fraaie accessoires neer.

Oude paneeldeuren

Oude deuren zijn een grote trend in ons interieur design op dit moment. Denk aan fraaie oude afgebladderde staldeuren in azuurblauw of –groen. Of aan een mooie opengewerkte oude deur met houtsnijwerk die je wit spuit.

Zoek dus online of in de recycle naar een paar fraaie oude deuren. Let goed op de juiste maat. Heb je een hoofdbord voor een 160 brede boxspring nodig? Of een hoofdbord voor een boxspring van 180 breed?

Schuur ze even op en voorzie ze van een ‘old look’ met verf. Daarna kun je ze daarna als hoofdbord aan de bovenzijde van je boxspringbed bevestigen. Hang er een mooie grote designlamp boven en plaats luxe wit katoenen beddengoed op je bed. En klaar is je droombed!

Boomstammen als hoofdbord

Voor een natuurlijke look zijn boomstammen een zeer goed idee. Verf je slaapkamer in mooie natuurtinten. Plaats daarna in een hoek van de slaapkamer wat dunne Berken boomstammen in verschillende diktes. Je zet ze klem tussen de vloer en het plafond. Daarvoor plaats je schuin je boxspringbed.

Een strook behang of vinylprint

Naast het traditionele hoofdbord achter de boxspring, zien we steeds meer andere varianten verschijnen. Trendy is ook om een paar brede stroken behang of een grote vinylprint achter je boxspringbed te hangen in een rails. Je kiest daarvoor mooie soort behang en plaatst simpelweg een paar stroken naast elkaar. Denk wel goed na over de kleuren, stijl en sfeer in de totale slaapkamer zodat het echt de kers op de taart is.

Spiegels

Ook met spiegels kun je leuke accenten aanbrengen als hoofdbord achter je boxspringbed. Ga op de rommelmarkt op zoek naar wat spiegels in verschillende groottes met een fraaie lijst. Kies daarbij of voor vierkante, of ronde of rechthoekige of maak een leuke mix & match. De lijsten spuit je in een fraaie metallic tint. Verf de muur in een fraaie contrasterende kleur. Hang de spiegels daarna op als hoofdbord boven je boxspringbed.