Wat zijn de voordelen en nadelen van een boxspring?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een boxspring?

De boxspring is tegenwoordig het meest populaire bed van Nederland. En zo’n luxe boxspringbed heeft natuurlijk ook heel veel voordelen. Je slaapt erin als in een hotelbed. Maar eerlijk is eerlijk: Een boxspringbed heeft ook een paar nadelen. Ga je om een boxspringbed kopen? Bekijk dan zeker de voor- en nadelen even. Waarom zou je juist wel of niet voor een boxspring kiezen? We geven je even een overzicht met alle pro’s en contra’s van het boxspringbed.

Voordelen boxspring

Onderstaand worden de belangrijkste voordelen van een boxspring toegelicht.

Voordeel 1: optimale ligging en comfort

We beginnen even met de voordelen. Als eerste is dat natuurlijk het slaapcomfort, ligging en de kwaliteit van je nachtrust. Die zijn namelijk optimaal bij een boxspringbed. Dat komt doordat er extra vering in de bodem zit.

Om die reden kiezen vrijwel alle hotels voor boxspringbedden. Koop je zelf een boxspring, dan heb je zo’n luxe hotelbed bij jou thuis. Zo weet je zeker dat je elke nacht heerlijk slaapt. Door de open constructie is ook de ventilatie en temperatuurregulatie optimaal.

Voordeel 2: voordelig

Een boxspring is een compleet bedsysteem. Je kunt de boxspring helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Zo kun je variëren met de kleuren en soort materiaal van het hoofdbord, voeteneinde, bekleding en poten. Je koopt het hele bedsysteem. Een ander belangrijk voordeel van de boxspring is dat deze ook relatief goedkoop is. Zeker wanneer je ook even op internet zoekt voor een boxspring aanbieding of actie.

Voordeel 3: compact

Heb je een kleine slaapkamer of studio? Dan is een boxspring ideaal. Het boxspringbed is namelijk zeer compact. Het is precies even groot als de maat van de matras die je kiest.

Voordeel 4: makkelijk in- en uitstappen

Een hoog bed ziet er niet alleen fraai uit in je slaapkamer. Je kunt dan veel makkelijker kunt in- en uitstappen. En ook wanneer je geen lichamelijke klachten hebt, is dat praktisch. Zo kun je niet alleen lekker neerploffen op je bed. Maar ook je beddengoed snel en simpel vervangen. Een ander voordeel is dat je geen harde rand hebt bij dit type bed.

Nadelen boxspring

Onderstaand worden de belangrijkste nadelen van een boxspring toegelicht.

Nadeel 1: stoffen bekleding

Uiteraard zitten er ook een paar nadelen aan de boxspring. De stoffen bekleding is minder makkelijk stofvrij te houden. Geen aanrader dus bij een allergie bijvoorbeeld. Ook zijn vlekken niet altijd even eenvoudig te verwijderen. Tegenwoordig kun je echter ook voor kunststof (lederlook) bekleding kiezen. Daarmee voorkom je deze problemen. De stoffen bekleding is echter ook een voordeel; door de gestoffeerde delen is een boxspring erg mooi en een ware eye-catcher in jouw slaapkamer!

Nadeel 2: teveel vering

Sommige mensen vinden veel vering niet prettig. De boxspring heeft veel vering omdat zowel in de bodem als in de matras veren zitten. Dat kan een nadeel zijn bij het draaien tijdens je slaap of bij het in- en uitstappen. Je kunt wel zelf kiezen hoeveel vering je wilt in je boxspringbed.

Nadeel 3: geen opbergruimte

Een ander nadeel is dat een boxspringbed geen opbergruimte heeft onder het bed. De bodem van een boxspring is namelijk gevuld met veren. Tegenwoordig bestaan er echter ook hogere boxspringbedden met lades of een opklapsysteem. Daar heb je dan dus wel opbergruimte.

De boxspring is wat hoger en heeft daarom soms een wat massieve look. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook wat meer minimalistische modellen. Een laatste nadeel is dat je bij een boxspring niet altijd kunt proefslapen thuis.