Snelle restyling van je slaapkamer? Zo doe je het!

Snelle restyling van je slaapkamer? Zo doe je het!

Je wilt je slaapkamer graag een make over geven, maar zonder al te hoge kosten? Dat kan zeker! Met een paar simpele aanpassingen maak je in een handomdraai een echte droomslaapkamer. Zonder dat je je portemonnee ervoor hoeft te plunderen. Een muur in een ander kleurtje, nieuw beddengoed of een ander hoofdbord voor je boxspring. Het grote verschil zit hem vaak in de kleine details. We geven je wat tips van stylisten voor een snelle restyling van jouw slaapkamer.

Kleuren- en materialenpalet

Het kleuren- en materialenpalet is zeer essentieel in een ruimte. Stylisten weten dit ook. Begin daarom met het bepalen van de hoofdkleuren en –materialen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met kleurstalen van de bouwmarkt. Of kijk in woonbladen of op internet voor inspiratie. Heb je je keuzes gemaakt? Dan kun je nog een felle accentkleur toevoegen voor een extra touch. Een goedkope manier om snel een heel andere look neer te zetten in je slaapkamer.

Een accentmuur

De meest simpele manier voor een grote impact is één of twee accentmuren. Je kunt een muur in de kleur van je kleurenpalet verven en de andere muur met hout (bijvoorbeeld pallethout), betonlook, accentbehang of steenstrips bekleden. Ook metallic verf is hot op dit moment. Laat bijvoorbeeld je hoofdkleur in een lichtere metallic tint terugkomen op een andere accentmuur.

Luxe beddengoed

Je bed is natuurlijk de blikvanger van je slaapkamer. Laat daarom één of beide hoofdkleuren terugkomen in je beddengoed. Zorg ervoor dat het beddengoed een luxe uitstraling heeft. Ook moet dit natuurlijk een mooi geheel vormen met je muren en overige inrichting. Een effen kleur beddengoed zorgt voor een rustig beeld. Plaats er eventueel een andere kleur sprei overheen. Kies daarbij weer voor de hoofdkleuren van je kleurenpalet. Wil je luxe beddengoed kopen? Bekijk dan ons brede assortiment beddengoed van Cillows!

Ton sur ton

Ton sur ton wordt veel gebruikt door interieur designers. Je laat daarbij de hoofdkleuren in lichtere tinten terugkomen. Stel je hebt ecru en zandkleur als hoofdkleuren, dan laat je deze kleuren in verschillende nuances terugkomen in je beddengoed, muren en accessoires. Zo ontstaat een zeer rustgevend en harmonieus geheel. Voeg ook een paar plaids toe op je bed en extra hoofdkussens met kussenslopen uit je kleurenpalet.

De juiste accessoires

Interieur designers plaatsen altijd een beperkt aantal accessoires. Vaak in groepjes van drie en in verschillende groottes. Kies daarbij ook weer voor de hoofd-, accentkleuren en materialen uit je kleuren-en materialenpalet. Accessoires zijn vaak goedkoop en je kunt er een grote impact mee creëren.

Ook de nachtkasten en verlichting kun je afstemmen op je kleuren en materialenpalet. Maar je kunt ook juist een extra accent toevoegen door een andere stijl te kiezen. Bijvoorbeeld met een rotan lamp of jute kleed in een slaapkamer met veel wit en ecru als natural touch.

In een ruimte met veel neutrale tinten is het soms ook mooi om een accentkleur of -materiaal te gebruiken voor een extra touch & vibe. Denk bijvoorbeeld aan turquoise in een witte ruimte of wat koperen of gouden accessoires. Zo’n subtiele touch met een andere kleur kan net de kers op de taart zijn bij een restyling van je slaapkamer.