Lattenbodem of boxspring? Wat is de beste keuze voor jou?

Met het enorme aanbod aan boxsprings en lattenbodems, is de juiste keuze maken niet altijd even eenvoudig. Latex, koudschuim, traagschuim of pocketvering. Soms lijkt het alsof het alleen maar over de matras gaat. En natuurlijk is een goede matras ook zeer belangrijk. Maar alleen in combinatie met de juiste bedbodem haal je het optimale rendement uit je matras. Vandaag richten we onze aandacht dus even op de juiste bodem. En wanneer kies je nu voor een lattenbodem of boxspring? Lees het mee in onze blog.

Bedbodem en boxspring

De bodem van een slaapsysteem noemen we bedbodem of matrasbodem. Vaak wordt deze term echter verward met de boxspring. Een boxspring is echter een compleet slaapsysteem dat bestaat uit een bodem met vering in combinatie met een pocketvering matras. Een lattenbodem combineer je los met een pocketvering-, schuim- of latex matras.

Lattenbodem versus boxspring

Wat zijn de voordelen en nadelen van boxsprings vergeleken met een lattenbodem?

Boxsprings

  • Gebruikt in combinatie met pocketvering matrassen
  • Niet gecombineerd met latex-, koud- of traagschuimmatrassen
  • Niet gecombineerd met latex-, koud- of traagschuimmatrassen
  • Vaak wat duurder dan een ander slaapsysteem
  • Soms wat zwaarder en minder eenvoudig te verplaatsen

Lattenbodems

  • Worden gecombineerd met met latex-, koud- of traagschuimmatrassen en met sommige pocketveringmatrassen
  • Bieden stevige en vlakke ondersteuning
  • Vaak wat goedkoper
  • Licht van gewicht
  • Opbergruimte onder het bed
  • Geschikt voor kleine ruimtes

Wat is de juiste bedbodem voor jou?

Hoe weet je nu wat de beste bedbodem is voor jou? Het antwoord is simpel. De boxspring is zo populair omdat dit type bed het meeste comfort en optimale ondersteuning biedt. Dat komt doordat zowel in de bedbodem van de boxspring als in de matras vering zit. Dit is ook de reden waarom vrijwel alle hotels voor dit type bed kiezen. Vind je veel comfort en de juiste ondersteuning belangrijk dan is de boxspring een goede keuze voor jou.

Sommige mensen houden juist niet van veel vering in hun bed. In dat geval is een lattenbodem een betere keuze. Deze zorgt voor een meer stevige en gelijkmatige ondersteuning. Wil je geen pocketvering matras of meer keuze in soorten matrassen? Ook dan kun je beter kiezen voor een lattenbodem met matras.

De beste lattenbodem

Een goede lattenbodem bestaat uit 28 latten. Hoe meer latten in de bodem, deste beter de ondersteuning. Het maximale aantal latten is 42. Dit is bijvoorbeeld aan te raden bij een zware belasting. Wil je de stevigheid van de lattenbodem graag zelf instellen? Kies dan voor een lattenbodem met schuifjes. De latten stel je daarbij zelf in aan de hand van je gewicht en lichaamsprofiel.

In tegenstelling tot de boxspring bestaat de lattenbodem niet uit veren maar uit elastische kunststof- of houten latten. Je kunt kiezen voor een normale, vlakke lattenbodem of een elektrisch verstelbare lattenbodem. Dit laatste is handig wanneer je tv kijkt of leest in bed.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op