Is een online beddenwinkel betrouwbaar? Hier moet je op letten!

Is een online beddenwinkel betrouwbaar? Hier moet je op letten!

Aan online shoppen zitten natuurlijk heel veel voordelen. Het is eenvoudig, snel, je hebt een enorme keuze en scherpe prijzen. Ook hoef je geen parkeerplek te zoeken of een hele zaterdag in winkels rond te lopen. Maar er zitten ook wat nadelen aan online winkelen. Want krijg je wel voldoende deskundig advies? Zijn de producten kwalitatief goed? En kun je de producten bekijken, voelen en uitproberen? Gelukkig bieden sommige online shops dit ook aan in hun concept. Maar waar moet je nu allemaal op letten om te weten of een online beddenwinkel goed en betrouwbaar is? We geven je even een handig overzicht met alle belangrijke tips op een rij.

Krijg je goed en deskundig advies?

Ga je een boxspring kopen? Dan is deskundig advies echt onmisbaar. De betere online beddenwinkels hebben vaak een winkel of showroom. Daar kun je de bedden bekijken en uitproberen.

Ook krijg je daar advies van ervaren slaapexperts. Dit zijn verkopers die lang in het vak zitten. Ze hebben vele jaren ervaring en gedegen vakkennis. Zo kunnen ze advies geven dat is afgestemd op je slaappatroon, voorkeuren en lichaamsbouw.

Ten slotte is natuurlijk ook een eerlijk advies belangrijk. Een betrouwbare winkel zal je altijd eerlijk advies geven. Dit wordt duidelijk wanneer je in gesprek bent met de slaapexperts. Maken ze een deskundige en oprechte indruk? Ook kun je dit meestal teruglezen in de reviews.

Kun je de boxspring zien en uitproberen?

Eén van de allerbelangrijkste dingen: kun je de boxspring ook live zien en uitproberen? Alleen door vergelijken en uitproberen, weet je wat je prettig vindt. Een betrouwbare online boxspringwinkel heeft dus altijd een showroom of winkel. Zo hebben wij een beddenwinkel in Dinxperlo. Daar kun je alle boxsprings live bekijken en uitproberen. En dat zegt nog niet alles. Want door even op een boxspring te liggen, weet je eigenlijk alleen maar of deze lekker ligt. Maar woon je wat verder weg en heb je geen tijd en of zin om naar een showroom te rijden? Daar biedt Boxspring Xpert een oplossing voor! Bestel dan onze gratis sample box. In de sample box bevinden zich stoffen, tijken en schuimsoorten. Zodoende kun je toch de kwaliteit in het echt ervaren, zonder te hoeven rijden!

Kun je proefslapen op je nieuwe boxspring?

Om echt te weten of je goed en lekker slaapt op een boxspring, moet je er een flink aantal nachten op slapen. De boxspring kan nog zo lekker liggen. Maar daarmee weet je eigenlijk nog niks over hoe je er op slaapt. Daarom is proefslapen zo belangrijk. Alleen zo weet je of de boxspring echt bij jou past. Check dus altijd of de winkel van jouw keuze ook proefslapen aanbiedt.

Hoe herken je een goede kwaliteit boxspring?

De boxsprings die online worden aangeboden zijn kwalitatief lang niet allemaal even goed. Maar waar herken je nu de juiste kwaliteit boxspring aan? We zetten de belangrijkste kenmerken van een goede kwaliteit boxspring even op een rij:

  • Een goede boxspring heeft bonell- of pocketvering in de bodem.
  • Een goede boxspring heeft een pocketvering matras van minimaal 17 centimeter dik
  • De matras heeft aan twee zijdes een laag met schuim voor extra comfort. Ook kun je de matras zo af en toe omdraaien.
  • Een goede kwaliteit boxspringcombinatie heeft een topper bovenop de pocketvering matras
  • Een goede pocketvering matras heeft een hoog aantal veren per m2
  • Verder heeft een goede kwaliteit pocketvering matras 7 zones. Dit zijn verstevigde zones die extra steun bieden aan je heupen, nek en schouders.
  • Een goede topper heeft een hoge densiteit van het schuim. Hoe dikker de topper, hoe meer comfort. Een goede topper is dus altijd een aantal centimeters dik.

Bekijk de reviews

Een betrouwbare online beddenwinkel heeft altijd reviews van klanten. Niet twee of drie reviews, maar een hele rij met blije klanten. En natuurlijk zegt het ook niet altijd alles en zitten er altijd een paar klanten tussen die nooit tevreden zijn. Maar toch kun je hier zeker een goede globale indruk krijgen van een winkel. Zijn er veel negatieve reviews zijn met dezelfde klachten? Dan kun je er zeker van uitgaan dat er iets aan de hand is.

Hoe is de levertijd?

De levertijden verschillen enorm per winkel. Soms kan het wel maanden duren voordat je je boxspring hebt. Vervelend natuurlijk wanneer je bijvoorbeeld geen bed meer hebt of je oude bed niet meer goed slaapt. Een normale levertijd voor een boxspring ligt tussen de 6 tot 8 weken.

Sommige online winkels kunnen direct uit voorraad leveren. Dan heb je je boxspring soms al na 4 weken. Een betere online beddenwinkel controleert de bestelling even telefonisch. De verzending is dan gratis en er is de mogelijkheid om de boxspring tegen een kleine meerprijs te laten monteren.

Hoe is de prijs/kwaliteitsverhouding?

Boxsprings vindt je voor elke denkbare prijs. Maar voor een kwalitatief goede boxspring betaal je tussen de 100 en 3500 euro. Let voor de kwaliteit op de punten die we genoemd hebben in de paragraaf ‘hoe herken je een goede kwaliteit boxspring’. Voldoet de boxspring aan deze punten dan is de kwaliteit goed.

Je bepaalt de keuze van je boxspring aan wat je prettig vindt, je slaapgedrag en je lichaamskenmerken. Maar ook je budget speelt natuurlijk een rol. Wat ben je bereid om uit te geven aan je nieuwe boxspring?

Bedenk daarbij dat je boxspring vele jaren (vaak wel 20-25 jaar) meegaat. En ook dat een goede nachtrust zeer essentieel is voor je dagelijks functioneren. Zowel om voldoende energiek & fit te zijn. Maar ook preventief tegen bepaalde lichamelijke klachten.

Uit een onderzoek naar boxsprings door de Consumentenbond bleek dat de kwaliteit van boxsprings direct gerelateerd is aan de prijs. Je kunt dus kiezen voor een eenvoudige, wat minder luxueuze boxspring. Of juist voor een super-de-luxe boxspring met een dikke matras met 7 zone pocketvering en een dikke comfortabele topper van traagschuim. Daarmee ervaar je elke nacht alsof je in een luxe hotelbed slaapt.

Tip: koop je boxspring bij een online beddenwinkel die ‘af fabriek’ inkoopt. Zo bespaar je enorm op de kosten!