beddengoed. In deze blog vertellen we je welk beddengoed het meest geschikt is voor de zomer en hoe je de warme zomernachten een stuk aangenamer kunt maken.

" />

Het beste zomer beddengoed

Het beste zomer beddengoed

De zomer is weer begonnen en de temperaturen stijgen! Naast de vele voordelen, is de ongelofelijke warmte in de slaapkamers een absoluut nadeel. Gelukkig kun je deze warmte beperken door te kiezen voor het juiste beddengoed. In deze blog vertellen we je welk beddengoed het meest geschikt is voor de zomer en hoe je de warme zomernachten een stuk aangenamer kunt maken.

Zomer dekbedovertrek

Allereerst is het natuurlijk fijn als het dekbedovertrek niet té warm aanvoelt. Het is belangrijk dat het dekbedovertrek in de zomer goed ademt. Hoe beter het beddengoed ademt, hoe luchtiger en koeler het aanvoelt. Wanneer een dekbedovertrek niet voldoende ademt, blijft de warmte hangen. Dit voelt tijdens een warme zomernacht allesbehalve fijn aan.

In de zomer neemt de hoeveelheid transpiratievocht die je in een nacht verliest meer toe in verhouding met de winter. De hoge temperaturen in de zomer zorgen namelijk voor meer transpiratie in de nacht, vanwaar het belangrijk is dat het zomer beddengoed de transpiratievocht optimaal opneemt.

Een goed dekbedovertrek mag absoluut niet voor huidirritatie zorgen, zeker niet als je snel last hebt van allergieën of een geïrriteerde huid. Een gevoelige huid staat in verband met de transpiratie in je slaapkamer. Transpiratievocht vergroot immers de kans op een geïrriteerde huid. Een dekbedovertrek voor in de zomer moet dus goed vocht kunnen opnemen, zodat het geschikt is voor elk huidtype.

De eigenschap gebruiksvriendelijkheid wordt misschien snel vergeten maar is niet minder belangrijk dan de eerdergenoemde eigenschappen. Het is belangrijk dat het dekbedovertrek gemakkelijk met de wasmachine gewassen kan worden.

Katoenen beddengoed

Wanneer je alle belangrijke punten die net benoemd zijn samen neemt, komt katoen als beste materiaal naar voren. Katoenen beddengoed is het prettigst voor in de zomer. Katoen is afkomstig van de katoenplant en dus een natuurlijke stof, wat ervoor zorgt dat katoen erg comfortabel is tijdens een warme zomernacht. Katoen is ideaal voor de zomer omdat het een materiaal is dat goed ademt, transpiratievocht opneemt, gebruiksvriendelijk is en huidirritatie voorkomt. Een katoenen dekbedovertrek kunt u gemakkelijk wassen in de wasmachine op 40 tot 60 graden. Al met al perfect beddengoed voor in de zomer!

Satijnen beddengoed

Katoen satijnen beddengoed is ook een ideale optie voor in de zomer. Het is belangrijk om te weten dat satijn niet gemaakt is van een speciale materiaalsoort. Het is de manier waarop satijn geweven wordt, wat satijn uniek en perfect voor de zomer maakt. Bij het maken van satijn wordt er gebruik gemaakt van de satijnbinding, ook wel atlasbinding genoemd. Deze speciale manier van weven zorgt ervoor dat satijn een mooie glans krijgt. Een satijn dekbedovertrek is gemaakt van katoen en heeft dezelfde eerdergenoemde voordelen. Katoensatijn onderscheidt zich van katoen door de luxe uitstraling die het heeft die het verkrijgt de speciale manier van weven. Katoensatijn heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te wassen in de wasmachine.

Om een aangename temperatuur in bed te krijgen tijdens de zomer is het soort beddengoed van enorm belang. Het zomer beddengoed moet luchtig en koel aanvoelen, zodat uw nachtrust optimaal is. Daarnaast is het van belang dat het beddengoed in de zomer transpiratievocht optimaal opneemt om een gevoelige huid te voorkomen. Een katoenen dekbedovertrek is het fijnste materiaal om een hete zomernacht door te komen. Een katoensatijnen dekbedovertrek heeft dezelfde eigenschappen als een katoen dekbedovertrek, maar een luxere uitstraling door de manier van weven. Beide stoffen zijn luchtig, zacht en zorgen voor een heerlijke slaapervaring in de zomer.