Dit zijn de beste kleuren voor je slaapkamer!

Wist je dat de kleur van je slaapkamer grote invloed heeft op je nachtrust? Het is al langer bekend dat kleuren onze gemoedstoestand beïnvloeden. We voelen ons rustig, kalm of juist geactiveerd bij bepaalde kleuren. En ook voor je slaapkamer is de juiste kleurkeuze zeer belangrijk. Een Britse hotelketen deed onderzoek naar de beste kleur voor je slaapkamer. Blauw kwam uit de bus als allerbeste kleur voor een goede nachtrust. In deze blog presenteren we je de resultaten van dit onderzoek. Zo weet je wat de beste kleuren zijn voor jouw slaapkamer.

Blauw

Blauw is een kalmerende kleur die ons herinnert aan blauwe luchten en de azuurblauwe mediterrane zee. Uit het Britse onderzoek kwam blauw naar voren als beste kleur om in te slapen. De nachtrust duurde dan gemiddeld acht uur, de bloeddruk werd lager en de hartslag vertraagde.

De kleur blauw staat ook voor de verbinding met het element water. Eigenschappen van deze kleur zijn rust, flow en kalmte. Ook brengt deze kleur je in verbinding met je innerlijke rust. Kies bij voorkeur voor een lichtere blauwtint, want de fellere blauwtinten kunnen weer activerend zijn. Wist je dat je al onze boxsprings ook in de kleur blauw kunt kopen?

Naturals

Dit zijn de beste kleuren voor je slaapkamer!

Natuurlijke tinten zoals beige, taupe en bruin staan voor de verbinding met de aarde. Ze zorgen voor een warme knusse en rustgevende sfeer in je slaapkamer. Daarnaast zijn aardetinten ook een zeer grote trend op dit moment. Kies bijvoorbeeld voor een schakering aan verschillende zandtinten – van licht naar donker en combineer dit met wit in je slaapkamer. Zo ontstaat een zeer sfeervolle, kalmerende en serene ruimte. Voeg er nog wat planten aan toe. Zo versterk je dit effect. Onze beddengoed collectie van Cillows is ook verkrijgbaar in diverse natural tinten!

Groen

Groen is een grote trend momenteel in interieur design. Tinten als grijsgroen en saliegroen zijn daarbij zeer populair. En deze kleuren zien er ook echt heel fraai uit op je muren. Want net als blauw heeft groen ook een kalmerende werking. Groen staat voor de verbinding met natuur en de prachtige schakering van allerlei groentinten in het bos.

Door de rustgevende werking is deze kleur zeer geschikt voor je slaapkamer. En dat is belangrijk want de slaapkamer is immers de plek waar je wilt uitrusten, opladen en waar je niet teveel prikkels wilt hebben.

Wit

Wit is ook zeker een kleur die het rijtje met beste kleuren voor je slaapkamer thuishoort. Het is de kleur die transparantie, zuiverheid, puurheid, rust en sereniteit uitstraalt. Een slaapkamer met veel wit ziet er daarom altijd heerlijk fris en uitnodigend uit. Combineer de witte basis met wat accenten in ecru voor een fraaie touch. Ook is een witte slaapkamer zeer geschikt als basis voor de natuurlijke of Scandinavische stijl.

Dit zijn de beste kleuren voor je slaapkamer!

Soft pastels

Wit met een klein vleugje van een andere kleur is ook al jaren populair. Zo heb je toch het effect van een kleur in je slaapkamer, maar niet de intensiteit. Denk aan zacht oudroze voor wat zachtheid in een ruimte of een vleugje geel voor een zonnige touch. Zachte pasteltinten zijn dus ook zeer geschikt voor de slaapkamer. Doordat de kleur zo licht is, kun je daarbij eigenlijk voor elke kleur kiezen die je mooi vindt.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op