Boxspring met opbergruimte? Voordelen en nadelen!

Opbergruimte... je kunt er niet genoeg van hebben in huis. Veel woningen zijn echter klein of hebben weinig opbergplaatsen. En in dit geval moet je dus echt alle lege ruimte optimaal benutten. Misschien had je er nog niet aan gedacht; maar je bed is daar de ideale plek voor. Want onder je bed bevindt zich flink wat ruimte waar je veel spullen kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan extra kussens, spreien of je winterdekbed. Veel boxsprings hebben daarom tegenwoordig opbergruimte onder het bed. Je kunt daarbij kiezen voor lades of een opklapbare matras en frame. We zetten de voor- en nadelen van boxsprings met opbergruimte even voor je op een rij.

Een zee aan opbergruimte

Het ligt natuurlijk voor de hand. Maar het belangrijkste voordeel is natuurlijk de extra opbergplaats. Want een boxspring met opbergruimte biedt heel veel mogelijkheden. Zeker wanneer je in een studio woont of een kleine slaapkamer hebt. Je kunt kiezen voor een opklapbare matras en frame of het aantal en soort lades naar wens. Zo kun je je boxspring helemaal afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen kiezen ook voor een hoger bed om nog meer extra ruimte te creëren. Dan ontstaat echt een zee aan extra opbergruimte. Plaats er al je kleding en schoenen bijvoorbeeld in of je linnen- en beddengoed.

Eenvoudig toegankelijk

In je tuinhuis of schuur is het soms vochtig. En dat is niet voor al je mooie spullen even ideaal. In een boxspring met opbergruimte blijft alles mooi droog en stofvrij. En omdat deze ruimte zich onder je bed bevindt, is deze ruimte ook veiliger dan andere ruimtes. Een goede opbergplek dus bijvoorbeeld voor je wat duurdere apparatuur.

Geen vering in de bodem

En ja, er zijn ook een paar nadelen... Zo heb je bij een boxspring met opbergruimte geen extra vering in de bodem. De springveren in de bodem van een boxspring geven extra ondersteuning aan de matras. Maar goed, de meeste andere bedden bieden deze extra vering ook niet. Die hebben ook gewoon een lattenbodem en matras. En een goede kwaliteit lattenbodem biedt ook voldoende ondersteuning.

Meer ruimte nodig

Kies je voor een boxspring met lades, dan heb je wat meer ruimte nodig om deze te openen. Dit kan een nadeel zijn in een studio of kleine slaapkamer. Sommige goedkope boxsprings zijn ook minder eenvoudig te openen. Ondanks het veersysteem kost dit dan soms flink wat moeite. Laat je dus goed adviseren wanneer je een boxspring met opbergruimte gaat kopen. Of kies voor lades om dit probleem te voorkomen.

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste topper? Neem contact op