Beter slapen met een app

Beter slapen met een app

Niet alleen een nieuw boxspringbed of matras kan je nachtrust verbeteren, tegenwoordig bestaan er namelijk ook apps die dat doen. Het klinkt misschien gek, maar het is echt mogelijk. Zo bestaan er apps waarmee je kunt slapen die je slaappatroon monitoren. Ze maken je ook precies wakker wanneer je lichaam voldoende is uitgerust. Andere apps geven je heel veel informatie over je eigen slaapcycli en de kwaliteit van je slaap. Je gebruikt ze wanneer je beter wilt slapen, meer wilt ontspannen of wilt weten wanneer je snurkt. We nemen even de vier meest bekende apps onder de loep.

Sleep cycle: slaapanalyse & wake up app

Met deze app krijg je heel veel informatie over je slaapcycli, REM slaap en of je een goede nachtrust hebt. Wanneer je slaapt ga je door verschillende slaapcycli heen. Eerst de lichte slaap, dan de diepe slaap en als laatste de REM slaap. Een slaapcyclus duurt in totaal 90 minuten. Sleep Cycle is een app waarmee je kunt slapen en die al deze zaken monitort.

Deze app kan je ook wakker maken in een lichte slaapfase. Zo voel je je volledig uitgerust en dat is beter voor je lichaam. Je kiest daarbij een tijdsframe van bijvoorbeeld 30 minuten. De app maakt je dan wakker wanneer je je in je lichtste slaap bevindt.

In reviews geven mensen aan dat ze met deze app veel inzicht krijgen in hun eigen slaappatroon en hoeveel uur ze slapen per nacht. Ze voelen zich meer uitgeslapen en stappen makkelijker uit bed. Een half uurtje eerder opstaan, kan er namelijk voor zorgen dat je je de rest van de dag veel fitter voelt.

Pfizz: meditatie app

Met deze app kun je sneller inslapen en ook relaxter slapen. Wanneer je gaat slapen, speelt deze app ‘dreamscapes’, een combinatie van muziek, tekst en ontspannende geluiden af. Deze app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en helpt je hersenen om te ontspannen.

In reviews geven mensen aan dat ze slapen als een baby met deze app, ook overdag. Nadelen van deze app kunnen de gebruikers niet noemen.

Sleep Genius: van NASA voor betere slaap

Sleep Genius is ontwikkeld door de NASA. Doel van deze app was om astronauten beter te laten slapen in een andere omgeving. De app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Je hoort wetenschappelijk onderbouwde algoritmes in de vorm van muziek en geluiden. Zo ontspannen je hersenen, val je sneller in slaap en is je nachtrust beter.

Sleep sounds recorder: neemt geluiden op

Zoals de naam al aangeeft, kun je met deze app geluiden opnemen tijdens het slapen. Denk bijvoorbeeld aan snurken, praten in je slaap of tandenknarsen. Zo kun je meer inzicht krijgen in dit probleem of soms ook oplossen. De app begint met opnemen wanneer het geluid start. Zo kun je nagaan hoe vaak je wakker wordt, hoe lang je slaapt en inzicht krijgen op welke dagen je geluiden maakt in je slaap. Ook heeft deze app een ingebouwde wekker en rustgevende geluiden.